""

Sağlıklı yaşam aracı Kasım ayında 4 bin 526 kişiye ulaştı « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 02:54

Sağlıklı yaşam aracı Kasım ayında 4 bin 526 kişiye ulaştı

Yozgat Sağlık Müdürlüğü Obezite Birimi, Kasım ayında da köy köy, ilçe ilçe dolaşarak 4 Bin 526 kişiye ulaştı. Sağlık Bakanlığının çalışma ve kampanyalarından toplumun ve bireyin daha fazla bilgi edinmesi amacıyla hayata geçirilen “Sağlıklı Yaşam Aracı “ bu doğrultuda çalışmalarına hız verdi.

Sağlıklı yaşam aracı Kasım  ayında 4 bin 526 kişiye ulaştı
Son Güncelleme :

13 Aralık 2017 - 7:00

Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı ekibi; Ulusal Kanser Tarama Programları (Meme, Rahim Ağzı, Bağırsak), Kanserde Erken Teşhisin Önemi, Diyabet, Sağlıklı Beslenme, Obezite, Sağlık Okuryazarlığı, Fiziksel Aktivite ve Hareketli Yaşam Alışkanlığının Kazandırılması, Çocuklarda Beslenme, Sağlıklı Beslenme, Obezite ile Mücadele, Fiziksel Aktivite ve Hareketli Yaşam, Sigara ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele, Ağız ve Diş Sağlığının Önemi ve Kontrol Programları, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi gibi konularda farkındalık oluşturmak için halka eğitim veriyor.
Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Toplumun ve bireyin sağlığı ile ilgili farkındalık ve kontrol yeteneklerinin arttırılması, halk sağlığının korunması ve geliştirilmesinin sağlanması, hastalık risklerinin azaltılması ve önlenmesi amacıyla Sağlık Bakanlığının çalışma ve kampanyalarından olan “ Sağlıklı Yaşam Aracı” hayata geçirilmiştir. Her ay sağlık müdürlüğü ekibimiz köy köy, ilçe ilçe gezerek halkımıza eğitim vermektedir. Her şey farkındalıkla başlar. Örneğin; bir ebeveynde diş fırçalama farkındalığı oluşturabilmek, çocukları için rol model olmaları, sağlığın korunmasında çok önemlidir. Sadece hastalık durumunda değil, hastalıkların önlenmesi noktasında da çalışmalar yapıyoruz”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.