""

Şahin: Ağız ve diş sağlığı ihmale gelmez « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 16:25

Şahin: Ağız ve diş sağlığı ihmale gelmez

Yozgat Sağlık İl Müdürü Dr Fatih Şahin, vatandaşların düzenli olarak yılda en az 2 kez diş hekimine muayene olmaları gerektiğini belirterek ağız ve diş sağlığının ihmale gelmediğini söyledi.

Şahin: Ağız ve diş sağlığı ihmale gelmez
Son Güncelleme :

23 Kasım 2021 - 17:21

Yozgat Sağlık İl Müdürü Dr Fatih Şahin, vatandaşların düzenli olarak yılda en az 2 kez diş hekimine muayene olmaları gerektiğini belirterek ağız ve diş sağlığının ihmale gelmediğini söyledi.
İl Sağlık Müdürü Dr Fatih Şahin, 22-28 Kasım Diş Hekimliği Günü ve Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekti.
Şahin, “Kasım 1908, Tıbbiye’de Muallimler Meclisinde ”Dişçi Mektebi” kurulması için müzakerelerin başladığı tarih olduğu için bugün Diş Hekimleri Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. Dişçi Mektebi Eğitime ise 1909 tarihinde başlamıştır. Ülkemizde 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü, içinde bulunduğumuz hafta ise Ağız Diş Sağlığı Haftası olarak kutlanıyor. Ağız ve diş sağlığı başta olmak üzere diş hastalıkları; Türkiye’nin tüm bölgelerinde en sık görülen halk sağlığı sorunları arasında gösterilmektedir. Etkinlikler kapsamında, toplumun diş sağlığı konusunda bilinçlendirilmesi, yaşam kalitesini etkileyen ve önemli sağlık sorunlarına yol açan ağız diş hastalıklarının; çocuklarda büyüme ve gelişmenin yanı sıra, erken doğum, şeker, kalp-damar hastalıkları gibi birçok sağlık sorununun gelişmesinde önemli rol oynadığı belirtilmektedir. Tedavilerdeki gecikmenin ağız ve diş sağlığı ile genel sağlığı bozduğu; ağız sağlığına ayrılan bütçenin katlanarak artması 22 Kasım‘ı içine alan hafta boyunca vurgulanmaktadır. Diş Hekimliği Günü ve hafta boyunca; ağız diş sağlığı problemlerinin açığa çıkmadan önce koruyucu diş hekimliği hizmetleri kavramı alınan önlemlerle engellenmesine yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Hastalıklar açığa çıktığında ise hızlı tedavi edilmelerinin önemi ile diş hekimine gitme sıklığını, kronik ve yıkıcı özellikte olan ağız ve diş sorunlarında tedavinin hastalık çok ilerlemeden gerçekleşmesi gerekmektedir. Hayatınızı etkileyecek kötü sürprizlerle karşılaşmamak için ağız sağlığınızı ihmal etmeyin. Düzenli olarak yılda 2 kez diş hekimine muayene olun, diş fırçanızı 3 ayda bir değiştirin,günde 1 kez dişlerinizin ara yüzünü diş ipi ile temizleyin, günde 2 kez dişlerinizi fırçalayın.”uyarsında bulundu. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.