""

Şahin: Çocuklarda yüksek ateşe dikkat « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 20:29

Şahin: Çocuklarda yüksek ateşe dikkat

Yozgat İl sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, ateşli atakların büyük çoğunluğunun viral üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı olarak gelişse de, bazı durumlarda çocuklarda ateşin nedeninin ciddi enfeksiyonlara bağlı olabileceğini söyledi.

Şahin: Çocuklarda yüksek ateşe dikkat
Son Güncelleme :

23 Aralık 2017 - 7:00

Çocuklarda yüksek ateş konusunda bilgi veren Şahin, “Bu enfeksiyonlar, idrar yolları enfeksiyonu, zatürre, kan akımı enfeksiyonu, menenjit, deri ve yumuşak doku enfeksiyonu, eklem ve kemik enfeksiyonları şeklinde sıralanabilir.
Çocuklarda ilk olarak yapılması gereken klinik muayenenin tamamlanmasıdır. Öncelikle ebeveynlerden çocukta var olan ateşin ne zaman başladığı, maksimum kaç dereceye çıktığı, ateş düşürücülere cevap verip vermediği, kaç gündür devam ettiği, ateş ile birlikte eşlik eden şikayetlerin neler olduğu öğrenilmesi gerekir. Enfeksiyonun var olup olmadığını anlamak için muayene tetkiklerle desteklenebilir“ dedi.
Şahin , konuya dair şu bilgileri verdi:
“En riskli grup, 38 dereceden fazla ateşi olan ve 3 aydan daha küçük bebeklerdir.
Bu bebeklerde ateşe neden olan etkenin kaynağını testlerle belirlemek gerekir. Bebeklerde ve çocuklarda ateşin yükselmesiyle aile panik olabilir. Fakat yapılması gereken panik olmadan ateşi düşürmeye çalışmaktır. Kıyafetlerine dikkat ederek, sıvı alımına özen göstererek, ılık duş aldırarak ve hemen ateş düşürücüye sarılmayarak ateşin düşmesine yardımcı olabilirsiniz.
Bebekler ve çocuklarda ateş tedavisinde temel amaç onun rahatlatılmasıdır. Ateşin normale döndürülmesi, ateşe neden olan hastalığın tedavi edildiği anlamına gelmez.
Yüksek ateş şikayeti ile başvuran ve ilk değerlendirmede ateş odağı saptanamayan çocuklar, çok sık ateşli hastalık geçiren çocuklar, uzun süreli ateşi (5 günden uzun) olan çocuklar ve periyodik ateş atakları olan çocukların takibi yapılmaktadır.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.