""

Şair,Yazar Halit Bolataslan “Selam Olsun” adlı 2.kitabını çıkardı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 20:25

Şair,Yazar Halit Bolataslan “Selam Olsun” adlı 2.kitabını çıkardı

Yozgatlı Şair yazar Halit Bolataslan’ın “Gurbet Bülbülü” adlı ilk şiir kitabının ardından “Selam Olsun Selam Olsun” isimli 2.nci şiir kitabı okuyucularla buluştu.

Şair,Yazar Halit Bolataslan  “Selam Olsun” adlı 2.kitabını çıkardı
Son Güncelleme :

05 Temmuz 2017 - 7:00

Şair Halit Bolataslan’ın içerisinde vatan sevgisi, şehit ve gazilerimizi, Yozgat ve aile kültürünü anlatan şiir kitabı 152 sayfadan oluşuyor.
Bolataslan, şiir kitabında tamemen kendi duygu ve düşüncelerinden esinlenerek geçmişten günümüze yaşanılan olayları yansıtmaya çalıştığını söyledi.
Bolataslan,”Şiir kitabımın ikincisi olan Selam Olsun, Selam Olsun’u çıkarmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kitabımda yöremize ait kültürel değerlerin yanı sıra aile, şehit ve gazilerimiz, vatan sevgisini anlatmaya çalıştım. Özellikle hayatın zorluklarıyla çocuk yaşta yetim kalarak tanışan ve hayatı hep mücadelelerle geçen, doğruluktan ayrılmayan insanıda yansıtıyor. Kitapta herkesin mutlaka bir şeyler bulacağı ve insanları düşündüren önemli mesajlar veriyor. Umuyorum okuyucularımız beğenirler.”diye konuştu.
HALİT BOLATASLAN KİMDİR
Yozgat Merkeze bağlı Topaç Köyünde 1944 yılında dünyaya gelen Halit Bolataslan 8 yaşından itibaren babasını kaybeder ve 5 kardeşi ile birlikte yetim olarak üvey annesi tarafından büyütülür.
1973 yılında gurbete Fransa’ya gider ve 30 yıl aynı firmada çalıştıktan sonra tekrar Türkiye’ye dönerek memleketi Yozgat’ta yaşamını sürdürür. Fadime Bolataslan ile evli olan olan Şair Bolataslan 4 kız ve bir erkek olmak üzere 5 çocuk babası.
Şair Bolataslan, Yozgat Yazar, Şair ve Edebiyatçılar Derneği (YOYŞED) üyesi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.