""

SALİHE SORDUM BELEDİYE BAŞKANI KİM OLUR! « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 17:53

SALİHE SORDUM BELEDİYE BAŞKANI KİM OLUR!

SALİHE SORDUM  BELEDİYE BAŞKANI KİM OLUR!
Son Güncelleme :

28 Temmuz 2018 - 7:00

Yerel gazetelerden birisi dün Belediye Başkanı adayı olması muhtemel isimleri resimleriyle birlikte yayınlamış…
Sıradan incelemeye başladığım anda Salih geldi… “Neye bakıyon abi dikkatli dikkatli” dedi.
“Salih gel, bak bunlar Belediye Başkanı adayıymış, resimleri de var hepsinin” dedim. Salih meraklandı, hışımla durduğu yerden yanıma gelirken, rüzgarı büronun havasını serinletti…
* * * *
Salih yılların gazetemizin dağıtıcısı… Gazeteyi çıkartmak kadar dağıtımını yapmak da bir o kadar önemlidir.
Bu bakımdan Salih günlük çıkan birden fazla gazeteyi sabahın ilk ışıklarıyla birlikte okuyucu henüz yerine oturmadan gazetemiz masaların üzerindeki yerini Salih’in sayesinde alır.
Neyse bizim Salih Belediye Başkanı adayı olmayı muhtemel düşünen isimler ve resimlerin yer aldığı sayfayı aşağıdan yukarı, yukarıdan aşağı tek tek inceledi…
İnceleme işi beklediğimden de uzun sürdü… Bir süre sonra “Salih tamam mı, bitti mi” dedim. Kısa bir süre daha baktıktan sonra “Ne düşünüyorsun, var mı içlerinde Başkan olacak birisi” dedim… Salih bir bana bir de resimlere tekrar bakarak, “Aha bu olur işte ben sana şimdiden söyleyeyim” dedi.
* * * *
Salih’e “Bak tarih itibariyle söylediğin ve resmini gösterdiğin ismi buraya not ediyorum, vakti zamanı geldiğinde bunu tekrar konuşacağız” dedim.
Salih’i tanıyan bilir, gazete dağıtımı dışında bütün günü çarşı-pazar gezmekle tüketir… Salih’te haber ve bilgi oldukça fazladır. Bu bilgileri iyi bir süzgeçten geçirdiğiniz takdirde güzel konular çıkar…
* * * *
Şaka bir tarafa konuya biraz mizansal katmakla birlikte sadede geldiğimizde Yerel seçimlerle ilgili süreç öyle veya böyle başladı…
Bundan sonra caddede, sokakta ya da bir takım etkinliklerde fısıltı gazetesi görevini yapmaya başladı…
Buradan hareketle Yozgat Belediye Başkanlığı makamı AK partiden almak için partili-partisiz adaylar meydana inecek, yarışa katılacaktır.
24 Haziran seçim sonuçları bir kez daha gösterdi ki, özellikle Yozgat’ta AK Partinin yerel seçimlerde işi geçmişte olduğu gibi kolay değil…
Yani AK Parti bu sefer Belediye Başkanlığı seçimlerini elini-kolunu sallayarak kazanma şansı çok zayıfladı.
* * * *
Belediye Başkanı Kazım Aslan üzerinde hem Yozgat’ta hem de Parti Genel Merkezinde ciddi şekilde durulmaya başlandığının ilk işaret geçtiğimiz günlerde Yozgat’ta kim var kim yok herkesin telefonuna gelen “Belediye Başkanı Başarılı mı?” anket ile verildi.
Geçenlerde kaleme aldığım bir yazıda bu anketi Kazım Bey kendi yaptırtmış olamaz mı? Demiştim… Kazım Bey’in böyle bir anket yaptırtma düşüncesi olduğunu düşünmüyorum.
Sonra öğrendim ki, aynı anket Yozgat gibi birçok İl’de yapılmış…
Bu İllerde de vatandaşa “Belediye Başkanı Başarılı mı?” Diye sorulmuş, bu çalışmaların sonucu yakın zaman da karşımıza çıkacaktır.
Burada asıl anlatmak istediğim. Yerel seçimler birçok siyasetçinin iştahını kabartmış görünüyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.