""

Sarıkaya Belediyesi işçilerinin toplu iş sözleşmesi sevinci « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 11:53

Sarıkaya Belediyesi işçilerinin toplu iş sözleşmesi sevinci

Yozgat Hizmet İŞ Sendikası ile Sarıkaya Belediyesi arasında 2 yıl süreli toplu iş sözleşmesi imzalandı. Toplu iş sözleşmesi imza törenine, Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, Sarıkaya Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yıldız, Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, Yozgat İşyeri sendika Temsilcisi Alaattin Demir ve sendika üyesi işçiler katıldı.

Sarıkaya Belediyesi işçilerinin  toplu iş sözleşmesi sevinci
Son Güncelleme :

13 Ekim 2017 - 7:00

Sendika Temsilcisi Ferman Zararsız, imza töreni sonrası yaptığı konuşmada 2 yıllık sözleşenin hayırlı ve uğurlu olması dileklerinde bulunarak Belediye Başkanı Ömer Açıkel’e teşekkür etti. Zararsız, “Toplu iş sözleşmesi ücret zammı sosyal haklar hariç, Kıdem zammı geriye dönük her yıl için 40 Kuruş taban yevmiye üzerine konacak ve 1. Yıl birinci altı ay yüzde 6, ikinci altı ay yüzde 6, 2. Yıl birinci altı ay yüzde 6, ikinci altı ay yüzde 6 ücret zammı uygulanacak.
Sosyal yardımlar her ay maaşla birlikte çalışan işçilerin tamamına ödenmek üzere net 280 TL sorumluluk zammı, her yıl Ramazan Bayramından önce net 400 TL, Kurban Bayramından önce net 750 TL bayram harçlığı ödenecek. Öğrenim yardımı net 600 TL ödenecektir. İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile Sarıkaya belediye başkanlığında çalışan üyelerimizin eline geçecek en düşük maaş tutarı 4 Bin 300 TL olmuştur. Bu vesile ile işçilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”dedi.
Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, İşçilerin belediyenin temel direği olduğunu belirterek, “İşçilerimiz elinden geleni yaparlarsa, bizler onlar için elimizden gelenin daha fazlasını yaparız.
Bende bir işçi çocuğu olarak, çalışanın alın teri ve emeğinin kıymetini iyi bilirim. Ben daima çalışanın yandayım. Çalışanlarımız belediyenin gerçek sahipleri, Belediyemizin imkanları doğrultusunda, elimizden gelenin en iyisini yaptık ve yaparız. Bu vesile ile sözleşmenin hayırlı ve uğurlu olmasını olmasını diliyorum.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.