""

Sarıkaya Belediyesinden don uyarısı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 05:17

Sarıkaya Belediyesinden don uyarısı

Sarıkaya Belediyesi hava sıcaklıklarının sıfırın altında eksi derecelere düşmesi dolayısıyla su sayaç ve tesisatlarında donma tehlikesi yaşanabileceğini belirterek vatandaşları uyardı.

Sarıkaya Belediyesinden don uyarısı
Son Güncelleme :

08 Aralık 2017 - 7:00

Sarıkaya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: “Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, soğuk hava dalgasıyla birlikte sıcaklıkların hissedilir derecede (8-16 derece) azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının 0 derecenin altına düşmesi ile su sayaç ve tesisatları, donma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilmektedir.Sayaçların donmaya karşı korunması abonelerin yükümlülüğündedir. Kar soğuğuna hazırlanarak, su tesisatı ve sayaçlarda donmadan kaynaklanabilecek arızaların önlenmesi için bazı tedbirlerin alınması gerekmektedir: Açıkta bulunan su boruları soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılmalı ve yalıtım malzemesi ile izole edilmelidir. Sayaçlar açıkta ise kesinlikle muhafaza altına alınmalı, izolasyon malzemeleri ile korunmalıdır. Abonelerimiz, alınan önlemlere rağmen, yaşanan sorunların çözümü için 0354 772 18 49 u arayabilirler.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.