""

Sarıkaya Devlet Hastanesi’nde İlk kulak ameliyatı yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 13:48

Sarıkaya Devlet Hastanesi’nde İlk kulak ameliyatı yapıldı

Yozgat Kamu Hastanaleri Birliğine bağlı Sarıkaya Devlet Hastanesi’nde ilk kulak ameliyatı gerçekleşti. Kulak Burun ve Boğaz Uzmanı Saltuk Buğra Kılınç, kulak akıntısı ve işitme azlığı şikayeti ile gelen hastayı ameliyat ederek, sağlığına kavuşturdu.

Sarıkaya Devlet Hastanesi’nde  İlk kulak ameliyatı yapıldı
Son Güncelleme :

12 Nisan 2017 - 7:00

Orta kulak ameliyatlarının Sarıkaya Devlet Hastanesinde başladığını belirten Kılınç, Kronikleşen orta kulak iltihabının işitme kaybına neden olabileceğini söyleyerek, vatandaşları uyardı. Kulak Burun ve Boğaz Uzmanı Saltuk Buğra Kılınç yaptığı açıklamada; “Tıp dilinde ‘Kronik Süpüratif Otit’ olarak adlandırılan kronik orta kulak iltihabı hastalığında karşılaşılan başlıca şikayetler tekrarlayan kulak akıntısı ve işitme kaybıdır. Burada kulak zarı deliktir ve orta kulak dış etkenlere açıktır. Kulak zarındaki bu deliğin nedeni genellikle daha önce geçirilen kulak iltihapları, östaki tüpünün fonksiyon bozuklukları ve daha az olarak da travmalardır. Özellikle banyo yaparken ya da havuza-denize girerken kulak sudan korunmazsa orta kulak kolayca enfekte olabilir ve kulak akmaya başlar. Tekrarlayan ataklarla kulaktaki hasar artabilir ve böylece işitme kaybı da artar” dedi.
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. İsmail Kurca ise Sarıkaya Devlet Hastanesinde işitme kaybı nedeniyle başvuran bir hastada ilk kulak ameliyatının ilçede gerçekleştirildiğini söyledi. Kurca; “ İlçelerimizde Sağlık Bakanlığı’nın verdiği desteklerle, alınan yeni cihazlarla, ameliyathane şartları iyileştirilmiş durumda.
Daha önce Sarıkaya Devlet Hastanemizde yapılamayan orta kulak ameliyatı, malzeme ve cerrahi alet alımından sonra ilk kez gerçekleştirildi.
Tüm ilçe hastanelerimizde hasta memnuniyetini en üst seviyelere getirmek, hastaların başka illere sevk oranlarının düşmesi, ilimizde tanı ve tedavi imkanlarının sağlanması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.