""

Sarıkaya’da imzalar atıldı « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 20:07

Sarıkaya’da imzalar atıldı

Sarıkaya’ya kurulacak olan kütüphane için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, TMO ve Sarıkaya Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Sarıkaya’da imzalar atıldı
Son Güncelleme :

27 Temmuz 2021 - 17:53

Yozgat Valiliğinde düzenlenen imza törenine Vali Ziya Polat, Sarıkaya Kaymakamı Selami Işık, Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, Toprak Mahsulleri Ofisi Yerköy Şube Müdürü Yaşar Demirtaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Çiftçi katıldı.

Program öncesinde bir konuşma yapan Yozgat Valisi Ziya Polat, “ Geldiğimiz günden itibaren söylediğimiz gibi her ilçemize güzel bir yaşayan kütüphane hedefi ile devam ediyoruz. Her ilçemizde olmayan ilçemizde yeni bir kütüphane olan tadilat gereken ilçelerimizde yenilenen kütüphane hayata geçireceğiz demiştik. Sarıkaya ilçemizde de kütüphanemiz yoktu yer olarak sıkıntımız vardı. TMO’dan yeri tahsis ettik uzun mücadeleler sonrasında TMO’nun yerini Valiliğimize aldık. Aldığımız yeri Belediyemizle birlikte protokol yaparak Kültür Turizm bakanlığının yüzde 50 hibeli yarısını Sarıkaya belediyesi yarısını Kültür Turizm bakımlığımızın karşılayacağı kamu eliyle kütüphane projemizi inşallah en kısa zamanda Sarıkaya ilçemize yaşayan güzel bir kütüphane yaparız. Kadınlarımızın orada eğitimlerinin aldığı kütüphaneleri yapıp çocuklarımızın orada anneleri ile eğitim aldığı zaman geçirdiği bir yer istiyoruz. Sarıkaya ilçemizin tam merkezinde ana caddeye cephe inşallah altına da güzel bir kafe şeklinde yapıp çocuklarımızı ilçemizin vatandaşlarımızın hizmetine sokarız. Hedefimiz her ilçemize yaşayan güzel bir kütüphane Sarıkaya ilçemize inşallah 1 yıl içerisinde açarız diye düşünüyorum yiğitler şehri Yozgat’ımıza hayırlı uğurlu olsun okuyan okutan sosyal hayatı içinde olan bir nesil istiyoruz. Geldiğimizde söylemiştik her ilçemize kadın kooperatifi yapacağız diye şuan sayımız 10 oldu inşallah yapılan ürünlerin satılacağı yerlerle beraber mekanlar olursa kadın kooperatifinde üretilen ürünleri Belediyelerimizle beraber almaya talibiz” diye konuştu.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel ise “Sarıkaya ilçemizde ilçe Halk Kütüphanesi yoktu. Sayın Valimiz göreve başladığından günden itibaren her ilçede mutlaka bir tane Halk Kütüphanesi ve özellikle içerisinde çocuk kütüphanesinin de olduğu kadınlarımızın da çocukları ile beraber faydalanabileceği bir kütüphane projesi vardı olmayan ilçelerden bir tanesi Sarıkaya İlçemizdi. Bizler uygun bir yer konusunda da zaman zaman araştırmalarımız olmuştu ilçe kaymakamımızla birlikte Sayın Valimize arz ettik kendisi de geldi yerinde gördü orada Toprak Mahsulleri Ofisine ait ilçenin merkezinde yaklaşık 2 bin 300 2 bin 400 metre kare yüzölçümüne sahip çok güzel bir alanımız var. Bu alanda kütüphane yapabilmemiz için bazı bürokratik işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekiyordu özellikle TMO’nun burayı satması gündemdeydi ama sağ olsun sayın valimiz devreye girdi TMO ile bir iki aydır süren görüşmeler sonucunda orda ki arsanın Valiliğe devredilmesi konusunda bir protokol imzaladık valilik ile Sarıkaya Belediyesi olarak bu alanın kütüphane olarak kullanılması için protokol imzaladık. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.