""

Şaşmaz’dan “İtfaiye Haftası” mesajı « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 01:50

Şaşmaz’dan “İtfaiye Haftası” mesajı

Bem-Bir Sen Yozgat Şube Başkanı Mehmet Şaşmaz, 25 Eylül – 1 Ekim arasında kutlanan “İtfaiye Haftası” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Şaşmaz’dan “İtfaiye Haftası” mesajı
Son Güncelleme :

28 Eylül 2017 - 7:00

Başkan Şaşmaz, yaptığı yazılı açıklamada, “Bu yıl, İtfaiye teşkilatının kuruluşunun 303. yıl dönümünü kutluyoruz. Ortaçağ’dan itibaren basit düzeyde teşkilatlanmaya başlayan itfaiye kurumları, günümüzde modern halini alarak ülkelerin en kritik kurumlarından biri haline gelmiştir. Türkiye’de belediye yönetimlerinin bir birimi olarak faaliyetini sürdüren itfaiye teşkilatlarımız, son teknolojiyle donatılmış yangın müdahale araçları ve uzman personeliyle hem şehirlerde hem de kırsalda hayati önemde görevler icra etmektedir. İtfaiye teşkilatlarımızın müdahale alanları zaman ve şartlara göre genişleyerek, başta trafik kazaları olmak üzere deprem, toprak kayması, sel, kasırga gibi doğal afetleri de içine alan bir yapıya ulaşmıştır. Zorlu şartlar altında görev yapan itfaiye personellerimiz, bir canlıyı kurtarmak için kendi canını ortaya koyan bir özveriyle milletimize hizmet etmektedir. İtfaiye teşkilatlarımız; bir yandan modern teknoloji araçlarıyla kapasite ve kabiliyetini artırırken, öte yandan da halkımızın yangın ve diğer afetlere karşı bilinçlenmesi için çeşitli eğitim faaliyetleri yürütmektedir. Zira yangın ve afetlerle mücadelede toplumsal bilinç ve eğitim düzeyi son derece önemlidir. Bütün itfaiye teşkilatlarımız, “Hakk’a hizmet, halka hizmettir” anlayışıyla görev yapmaktadır. İtfaiyecilerimiz, “Bir canı kurtarmak, bütün insanlığı kurtarmak gibidir” düsturuyla hareket etmekte, şartları zorlayarak kendi canlarını tehlikeye atma pahasına insanımızın canını kurtarmak için büyük fedakarlıklar yapmaktadırlar. Yangın ve afete maruz kalan insanlarımızın imdadına yetişen kahraman itfaiye çalışanlarımız, aldıkları her kuruşun hakkını sonuna kadar hak etmektedirler. İtfaiye teşkilatlarını bünyesinde bulunduran yerel yönetimlerimizden, itfaiye çalışanlarımızın zor şartlar altında yaptıkları fedakarca hizmetin takdirinde olmalarını, itfaiye personellerimizin özlük haklarına yönelik iyileştirmeler konusunda cömert davranmalarını bekliyoruz. Bem-Bir-Sen olarak; İtfaiye teşkilatımızın 303. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle görev esnasında hayatını kaybetmiş itfaiye çalışanı şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı ve gazilerimize sağlık dolu bir ömür diliyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.