""

SAVAŞ HALİNDEYİZ! « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 12:11

SAVAŞ HALİNDEYİZ!

SAVAŞ HALİNDEYİZ!
Son Güncelleme :

01 Kasım 2017 - 7:00

Bugün yine önemli olduğunu düşündüğüm bir konuyu paylaşacağım… Bu konu aslında hepimizin dikkatini çekiyor ama yeteri kadar mücadele ettiğimizi ya da verilen mücadeleye destek verdiğimiz söylenemez.

İşte bu sebeple içimizden bazılarımız birazdan anlatacağım konuya karşı adeta savaş halindeler, bu savaşı tek başlarına kazanamayacaklarını bildikleri için toplumun bütün kesimlerine çağrıda bulunarak, söz konusu savaşı hep birlikte kazanmaya davet ediyor…

* * * *

Uzunca bir süreden beri çalışmalarını kimi zaman uzaktan izlediğim kimi zaman da yakın takibe aldığım ve Kamu Kurumları arasında en çok önemsediğim bir Kurum olan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bahsettiğim konuya karşı ciddi bir mücadele veriyor.

Bu Kurumun başındaki arkadaşımız İl Müdürü Abdullah Neşeli daha birkaç gün önce kamuoyunun karşısına çıkıp, Kurum olarak madde bağımlılığı kullanımına karşı savaş açtıklarını açıkladı…

* * * *

Madde Bağımlılığı ile ilgili kaç yazı kaleme aldım şimdi hatırlamıyorum ama hepsi bir tarafa şimdi bir Kurum kalkıp, “madde bağımlılığı kullanımına karşı savaş açtık” diyorsa bu toplumda yaşayan herkesin, hepimizin durup, biraz düşünmesi ve bu mücadeleye destek vermesi gerekmez mi?.

Sizin anlayacağınız meselenin ne kadar derinlerde olduğu, artık toplumu tehdit eden terör gibi unsurlarla eşdeğer bir pozisyon aldığı açıkça ortadaki koskoca Kurum, “Biz savaş açtık” diyor.

* * * *

Peki, başka ne diyor; Madde kullanımının önlenmesi için alınan tedbirlerin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini aktaran Neşeli, şunları kaydetti:

Toplumun her kesiminde maalesef madde bağımlılığı ciddi bir problem. Bu sorunun ortadan kalkması için ortak hareket edilmesi şart. Bunun başlangıç noktası da ailedir. Aile bireyleri sorunlarını birlikte çözüyorsa o ailede sorun çıkmaz, çıktığında da çözüme gitmek daha kolay olur. Bütün ailelerimizi bu gençlerimizin etrafında kenetlenmeye ve onlara her şeyden önce muhabbetimizi ve gönlümüzü açmaya davet ediyorum. Madde kullanımının önlenmesi için okul önlerindeki tedbirlerin kararlılıkla sürdürülmesi gerekiyor. Sivil toplum kuruluşlarımız, madde bağımlılığı ile mücadele konusunda özel misyonla hareket etmeli. Biz her türlü desteği bütün sivil toplum kuruluşlarımıza vereceğiz.

* * * *

Peki, bu konuda istatistik bilgiler de neler var biraz da bunlara bakalım isterseniz… Şimdi Dünyada 250 milyon kişi uyuşturucu kullanıyor. Dünya nüfusunu hesapladığımızda belki bu rakam küçük gibi görülebilir ama her geçen gün kullanma sayısı ve kullanan kişilerin yaşlarına bakıldığında artan rakamların korkutucu boyutlara doğru hızla ulaşmaya devam ettiği görülmektedir.

Daha önceki verilerde 300 bin civarında insanının uyuşturucu yüzünden hayatlarını kaybettiği bilinmektedir.

* * * *

Özetlemek istiyorum. Unutmamak gerekir ki; Yozgat’ta çok sayıda kişinin de uyuşturucu bağımlısı olduğu, bali ve tiner gibi bazı maddeleri sokak ortasında kullanan kişilerin olduğu da görülmektedir.

Bunlarla mücadelede bir kurumun ya da bütün kamu kurumlarının tek başına söz konusu savaşı kazanması elbette mümkün değildir. Dolayısıyla toplumun bütün kesimlerinin savaşa destek verip, uyuşturucu tuzağına düşen ya da düşmek üzere olan çocukları ve gençleri kurtarmalıyız.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.