""

Saygısızlık diz boyunu aştı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 04:29

Saygısızlık diz boyunu aştı

Saygısızlık diz boyunu aştı
Son Güncelleme :

15 Eylül 2018 - 7:00

Bir yerden diğer yere ulaşmak adına çıktığımız yolculuk sırasındaki gördüklerimiz, karşısında kimi zaman güler, kimi zaman da üzüldüğümüz olmuştur.

İnsanlar birbirine gördükleri güzellikleri anlatadursun, bu konuda ben de bugün insanlık adına saygısızlığın diz boyunu aştığını gösterir yaşayarak gördüğüm bir hadiseyi aktaracağım…

* * * *

Hafta sonu akşamüzeri Sorgun’a torunumuzun yanına gitmek üzere hanımla yola çıktık… Şehir Hastanesi bölgesini geçtikten sonra peşime takılan Opel marka bir aracın oldukça süratli bir şekilde Köçekkömü köyünü geçerken,  bizi solladı…

İçerisinde 4 ya da 5 kişi olduğunu fark ettim… Bir süre takipte kaldım sonra Çalatlı köyü mevkiinde peş peşe 2 adet boş metal kola kutusu benzeri cismin, önümüze yola atıldığına şahit olduk…

* * * *

Bu durumda takip mesafesini doğal olarak biraz uzatmak durumunda kaldım. Sonra aracın plakasını alıp, yol üzerindeki trafik kontrolü yapan ekiplere vermek için gaza yüklendim… Bir taraftan hız limitini aşmamaya özen gösterirken, bir taraftan da malum araca yetişmek niyetimi muhafaza ettim…

Ama önümüzde seyreden araç o kadar hızlı yol alıyordu ki, yetişmek ne mümkün, bir süre sonra biz Alaca yol ayrımındaki ışıklarda kırmızı ışıkta durmak zorunda kaldık…

Bu arada malum araç gözden kayboldu. Sorgun’a kadar belli bir hızda yolumuza devam ettik… Tabi araç gözden kaybolmuş, görmek ve yakalamak mümkün olmadı.

* * * *

O günden sonra bu olay aklımdan çıkmıştı, unutmuştum. Dün sosyal medyada gezinirken, benzer bir durumla karşı karşıya kalan Yozgat eski Vali Yardımcılarımızdan Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş bey, paylaşımda bulunmuş, bu paylaşımı okuduğumda kendimin de bizzat yaşadığı olay aklıma geldi.

Burada küçük bir ekleme yapmak isterim… Ülkemizde gün geçmiyor ki, trafik kazası olmasın, bu kazaların büyük bir kısmı tedbirsizlik ve dikkatsizlik neticesinde meydana gelirken, önemli bir kısmı da şu yaşadığımız olay gibi durumlardan kaynaklanmaktadır.

* * * *

Bu kazaların büyük çoğunluğu bilindiği üzere can kayıpları ile sonuçlanırken, milli servetlerimizde büyük zararlar görmektedir. Mal kaybının çözümü her zaman var ama can kayıpları telafi edilmemektedir.

Bu vesile ile önemli bir husus olduğunu düşünerek, bugünkü yaptığımız sohbetin konusu olsun istedim. Dolayısıyla son cümle olarak, Karayollarımızın temizliği ve güvenliği konusunda duyarlı davranmaya özen gösterelim ve vatandaşlık görevimizi yapalım. Bu Ülke hepimizin.

  • Yeni eğitim öğretim dönemi öncesi alt yapı çalışmalarını noksansız tamamladıklarını, misafir öğrencileri açıkta bırakmadıklarını anlatan Müdür!
  • Yıllar sonra Müdürlük isimi değiştirilerek, bundan sonraki ismi ile herkesin aklına az gelecek Müdürlük!
  • Bu yıl eğitim kayıtlarında kapasitenin üzerine çıkarak, tercihlerde ilk sırada yer aldığı duyurulan Okul!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.