""

Seçim takvimi ve yapılan anketler… « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 14:17

Seçim takvimi ve yapılan anketler…

Seçim takvimi ve yapılan anketler…
Son Güncelleme :

21 Şubat 2018 - 7:00

Önce genel bakalım sakın yanlış anlaşılmasın AK Parti kamuoyu araştırmalarını durdurmadı sadece ülke gündemiyle ilgili araştırmalara ara verildi. Geçmişte de kendini kontrol etme adına araştırmalara 1.5-2 ay ara veriliyordu. Bu arada araştırmaların tamamı durdurulmadığını belirtmiş olayım…

* * * *

Şöyle ki; Güneydoğu’yla ilgili, yerel yönetimler ve Ege bölgesiyle ilgili araştırmalar sürdü. MHP ile girilen Milli İttifak süreci nedeniyle Güneydoğu’da yüz yüze görüşme yöntemiyle araştırma yapılıyor. Araştırma tamamlandıktan sonra veriler ışığında bir raporlama yapılarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak.

AK Partiyi yakından takip eden siyaset uzmanlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti’nin başına yeniden dönmesiyle birlikte önemli bir güç aktarımı olduğu görüşünde birleşirken, bunun etkisi anketlere de yansımaya başladığı tespitini yapmayı ihmal etmiyorlar.

* * * *

Hatırlanacağı üzere 16 Nisan referandumundan sonra Erdoğan AK Parti’nin başına geçtiğinde kararsızlar dağıtılmadan partinin oyu yüzde 41-41.5 görünüyordu. Kararsızlar dağıtıldığında 45-46 civarındaydı. Erdoğan’la birlikte yeni bir rüzgâr yakalandı. ABD’nin Kudüs kararı üzerine Erdoğan’ın sergilediği güçlü liderlik AK Parti seçmeni üzerinde çok önemli bir etki meydana getirdi. BM’deki oylamada ABD’nin başarısızlığa uğratılması ise bir ivme kazandırdı. Ancak önemli sıçramanın Afrin olayında yaşandığı anlaşılıyor.

* * * *

Gel gelelim Yozgat’a;  hafta sonu Yozgat’ta AK Parti İl teşkilatı İl Danışma Meclisi toplantısı yaptı…

Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal ve İl, İlçe teşkilatlarının yoğun katılımı dikkatlerden kaçmadı.

Şubat ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı’nın açılış konuşmasını gerçekleştiren Yozgat AK Parti İl Başkanı Celal Köse, konuşmasında başlangıçtan bugüne geçen zamanda partisinin nereden nereye geldiğini alınan oy oranları ile değerlendirdi:

“Yozgat AK Parti’nin kurulduğu günden itibaren AK Parti’ye olan desteğini artırarak sürdürdü. Bu destek yüzde 58 oranıyla başlayıp yüzde 74.27 ile nihayete ermiştir. İnşallah bundan sonraki süreçte de teşkilatımızla birlikte yüksek olan çıtamızı daha yükseğe çıkartmak için gerekli çalışmaları yapacağız. Bu başarıda emeği geçen herkese şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.

* * * *
AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ise konuşmasında ülkenin içerisindeki durumu ele alarak birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Başer, “Bu gelinen noktada artık Türkiye’nin kaderi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaderiyle birleşmiş durumda. Türkiye’nin kaderi eşittir AK Parti’nin kaderi. O halde bize düşen şey Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde onun yükünü hafifletmektir. Teşkilatlar olarak bakanı, milletvekili, sandık müşavirine kadar hep birlikte bu ülkenin AK Parti’ye ihtiyacı var. Bizlerin yapması gereken tek şey ise bulunduğumuz görevde ülkemiz için elimizden gelenin en iyisini yapmaktır” dedi.

Bu arada son zamanlarda sosyal medyada da dikkat çeken konuların en başında Belediye Başkanları ile ilgili paylaşımlar geliyor…

 

  • Kış mevsiminde yağışların az olmasından dolayı çoğalan mikropların insan sağlığını etkilediğini, grip ve nezle hastalığının arttığını anlatan Doktor!
  • Eğitimde başarı oranının artması başta olmak üzere kaliteli bir eğitim için rehberlik öğretmenlerine eğitim verdiren Müdür!
  • İstanbul’daki yatırımın bir bölümünü memleketi Yozgat’a yapmasını sağlamak için yol gösterici olan Başkan!

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.