""

Sedef: Basın,her daim kamunun menfaatini ilkeli habercilik anlayışını benimsemelidir « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 04:07

Sedef: Basın,her daim kamunun menfaatini ilkeli habercilik anlayışını benimsemelidir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanı Ethem Sedef, “Basın; her tür şartlarda ve her daim Kamunun yüksek menfaatlerini göz önünde bulundurarak, doğru, ve ilkeli habercilik anlayışını benimsemelidir.”dedi.

Sedef: Basın,her daim kamunun menfaatini  ilkeli habercilik anlayışını benimsemelidir
Son Güncelleme :

11 Ocak 2018 - 7:00

MHP İl Başkanı Ethem Sedef, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı bir mesajında gazetecilerin gününü kutladı.
Mesajında, gazetecilik mesleğinin önemine vurgu yapan MHP İl Başkanı Sedef, bağımsız ve tarafsız basının olmadığı tüm ülkelerde, demokrasiden bahsedilmesi kesinlikle doğru olmayacağını kaydetti.
Sadef, “Günümüzde insanların çevresi, ülkesi ve dünyadaki gelişmeler karşısında doğru, tarafsız ve objektif bir şekilde bilgilenmesinde medyanın vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu ifade etti.
MHP İl Başkanı Sadef, “Günümüzde iletişim dünyasının en güçlü organları arasında yer alan basın; halkın haber alma kaynağı, kamuoyu oluşturma, kamuoyunu bilinçlendirme ve ifade özgürlüğünün en büyük teminatlarındandır. Basın; her tür şartlarda ve her daim Kamunun yüksek menfaatlerini göz önünde bulundurarak, doğru, ve ilkeli habercilik anlayışını benimsemelidir.”ifadelerini kullandı.
KİŞİ HAKLARINA, ÖZEL YAŞAMA SAYGI DA SORUMLU
YAYINCILIK
ANLAYIŞININ BİR GERÇEĞİ VE
GEREĞİDİR
“Kötü düşünce, gaye ve emellere destek veren, toplumunun-milletinin-devletinin ve dünyanın öz değerlerinden, menfaatlerinden kopuk bir anlayışa ise asla sahip olmamalıdır.”diyen Sedef, “ Kişi haklarına, özel yaşama saygı da sorumlu yayıncılık anlayışının bir gerçeği ve gereğidir. Basının tüm çalışanlarının bu konuda sorumluluklarını azami düzeyde yerine getireceklerinden ve bu ilkelerden her ne sebeple olursa olsun uzaklaşanları da dışlayacaklarından hiçbir şüphe duymamaktayız.
Kamu görevini yerine getiren tüm gazetecilerimiz; Türkiye Cumhuriyeti Devleti gerçeklerine, Milletimizin yüksek manevi ve moral değerlerine karşı çok daha duyarlı davranmalıdır. Aynı zamanda tüm basın çalışanları kişisel çıkar, menfaat ve aşırı maddi kaygılardan da mutlak surette uzak kalmalıdırlar.
Basının başarı ve kalite kriterlerinin yükselen bir ivme kazanmasında bu alanda çalışanların niteliklerinin de önemli bir parametre olduğu gerçeği unutulmamalıdır.
Milliyetçi Hareket Partisi olarak üzerimize düşen görev anlayışı ve sorumluluk bilinci içerinde, güç şartlarda görevlerini yerine getirmeye çalışan tüm basın çalışanlarına yardım ve desteklerimizin artarak süreceğini ve hizmet kapılarımızın her daim kendilerine açık olacağını bu vesile ile belirtmek isteriz.
Büyük bir özveri ile görevlerini yürüttükleri sırada yaşamlarını yitiren tüm basın çalışanlarına da Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz.
Teşkilatım ve Şahsım adına Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, Basınımızın güzide çalışanlarının da sağlık, mutluluk içerisinde başarılarla dolu nice yıllar geçirmelerini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.