""

Sedef: Merhum Başbuğumuz, bizlere kolay bir başarı vaat etmemişti « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 12:15

Sedef: Merhum Başbuğumuz, bizlere kolay bir başarı vaat etmemişti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanı Ethem Sedef, Merhum Alparslan Türkeş’i ebediyete intikalinin 20. Yılında rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, merhum Türkeş’in kendilerine kolay bir başarı vaat etmediğini ifade etti.

Sedef: Merhum Başbuğumuz, bizlere  kolay bir başarı vaat etmemişti
Son Güncelleme :

04 Nisan 2017 - 7:00

İl Başkanı Sedef, merhum Alparslan Türkeş’in 20.nci ölüm yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in rahmet-i Rahmana vasıl oluşunun 20. yılındayız. Aradan yüzlerce yıl geçsede onun acısını hep kalbimizin derinliklerinde hissedeceğiz.
Türkeş Bey, büyük bir mücadele, engin bir gönül ve ülkü insanıydı. Taraflı tarafsız herkesin üzerinde ittifak ettiği üzere, hayatını mukaddes davasına adamış, ruhunu Türk-İslam ülküsünün başarısına vakfetmişti. O, vatanına ve milletine bağlı bir devlet adamı, yaşantısıyla önemine büyük bir değer atfeden demokrasi neferi, ama en önemlisi dava adamlığının yol başçısıydı. Türk milletinin tarih ve kültür hazinesinde ülkücü nesillerin düşünü kuran, Türk ve İslam coğrafyalarına umut meşalesi yakan yine Türkeş Bey’in fikir ve akıl ölçüsüydü.Dokuz Işığın aydınlığında geleceğin büyük Türkiye’sini planladı, bunu da bıkmadan, usanmadan, yüksünmeden devamlı surette anlattı.Taşıdığı kutlu misyonuyla, sahip olduğu parlak vizyonuyla yüksek hedeflerin çatısını fedakârlık şuuruyla ördü, karşılaştığı zorlukları inançlarıyla örttü.İnanmış kişilerin yenilmeyeceğini işaret eden, bunu da hem söz hem de davranışlarıyla ispatlayan bizzat Merhum Başbuğumuzdu.Bizlere kolay bir başarı vaat etmemişti.”
“Kısa zamanda iktidar umanların bizimle yola çıkmamalarını öğütlemişti.” diyen Sedef, şunları ifade etti: “Hiçbir zaferin, mahvolduklarını zannedenler tarafından kazanılmayacağını öngören ve öğreten de oydu.Basit heveslere teslim olmayan, günü birlik heyecanlara itibar etmeyen, sorumluluk ve sağduyu yolundan sapmayan mizaç ve müyesser kişilikler insanlık tarihine her zaman istikamet vermişlerdir.Her zaman ihtiyatlı, her anında diri bir şuura sahipti.Fazilet sahibi bir insan olarak temayüz etmiş; yer geldiğinde gözünü daldan budaktan esirgemeyen cesaret sembolü, yeri geldiğinde de karıncayı incitmeyecek kadar şefkat ve merhamet sahibi olmuştur.Yumuşak huylu, alçak gönüllü, himmet ve haya sahibi mümtaz bir kişilik olarak hala şükranla anılmaktadır.Bu özelliklerinden dolayı Türk milletinin haklı takdir ve övgüsüne layık olmuş, milyonlarca seveniyle gönüllerde taht kurmuştur.
Türkeş Bey, seneler evvel ülkülerinin rotasını belirlemiş ve şöyle seslenmişti; ‘Biz aziz milletimize müreffeh, kuvvetli ve büyük bir Türkiye taahhüt ediyoruz. Kendimizi millete adıyoruz. Ve Türklük yoluna başlarımızı koyuyoruz.’Bugünkü şartlarda, Milliyetçi Hareket Partisi bu uğurda gece gündüz demeden çalışmaktadır.Dedikoduyu meslek edinmiş, fitneye zihnini kaptırmış, iç ve dış mahfillerde kurgulanmış algı ve bayat siyaset operasyonlarıyla Milliyetçi Hareket’in yörüngesini oynatmaya niyetlenmiş bazı odakların, millet nezdinde mahcup ve mağlup olacağını da hep birlikte göreceğiz.
Buna Merhum Başbuğumuzun manevi huzurunda söz veriyoruz.Bu vesileyle Merhum Başbuğ’umuz Alparslan Türkeş Bey’i, terörle mücadelede şehit düşmüş kardeşlerimizi, dava ve ülkü şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla yâd ediyoruz.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.