""

Sedef: Peygamber Efendimiz dünyayı şereflendirmiştir « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 01:06

Sedef: Peygamber Efendimiz dünyayı şereflendirmiştir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanı İ. Ethem Sedef, Kainatın Efendisi son Peygamber yaratılmışların en hayırlısı HZ Muhammed Mustafa (SAV)’in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandilinde O’nu bir kez daha büyük bir sevgi ve heyecanla anacaklarını belirterek, “Peygamber Efendimiz doğumuyla dünyayı şereflendirmiştir.”dedi.

Sedef: Peygamber Efendimiz  dünyayı şereflendirmiştir
Son Güncelleme :

28 Kasım 2017 - 7:00

MHP İl Başkanı Ethem Sedef, Mevlid Kandili dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Peygamber Efendimizin bütün zamanlara hitap eden ve tüm insanlığa hayat iksiri sunan evrensel mesajlarını değerlendirmemizbakımından bizlere bir hatırlatma olmalıdır”diye konuştu.
Sedef, açıklamasında şunları kaydetti: “Kâinatın Efendisi, son peygamber, yaratılmışların en hayırlısı, Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) in dünyayı teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandilinde O’nu bir kez daha büyük bir sevgi ve heyecanla anacağız. Peygamber Efendimizin doğumu, insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden birisidir. Zira Sevgili Peygamberimizin dünyaya geldiği dönemde, dünyanın her tarafını zulüm bulutları kaplamış, huzur, asayiş ve emniyet kalmamış, İnsanlık her türlü değer ölçülerini yitirmiş ve yollarını şaşırmıştı. Küfür ve haksızlık gönülleri karartmış ve Allah’a giden yoldan uzaklaştırmıştı. Sosyal hayat bozulmuş, iyilik ve güzellik adına ne varsa terk edilmişti. Kadınlar esir muamelesi görüyor, kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. İnsanlığın ıslahı ve kurtuluşu için Tevrat ve İncil’de geleceği müjdelenen ahir zaman peygamberinin gelişi beklenmekteydi. Peygamber Efendimiz böyle bir ortamda doğumuyla dünyayı şereflendirmiştir. Mevlit Kandili, Peygamber Efendimizin bütün zamanlara hitap eden ve tüm insanlığa hayat iksiri sunan evrensel mesajlarını değerlendirmemiz bakımından bizlere bir hatırlatma olmalıdır. O’nun ümmeti olarak bize düşen, O’nu her şeyden çok sevmek ve sevdirmektir. Peygamber Efendimizi sevmek ise, O’nu gereği gibi anlamak, O’nun manevi mirasına sahip çıkmak; tüm davranışlarımızda O’nun tavsiyelerine göre hareket etmek ile olur.
Çünkü O, ümmetine çok düşkün, çok şefkatli ve merhametlidir. Bu vesileyle; Kutlu doğumun milletimizin birlik ve beraberliğine, güzel vatanımızın huzur ve mutluluğuna, kalplerimizin O’nun merhamet, hoşgörü, şefkat ve muhabbetiyle süslenmesine, bütün İslam âleminin huzuruna vesile olmasını Cenabı Hak’tan niyaz ederim.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.