""

Şehir Hastanesinde Kardiyovaskuler ameliyatı « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 14:24

Şehir Hastanesinde Kardiyovaskuler ameliyatı

Yozgat Şehir Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahı Uzmanı Op. Dr. Görkem Yigit tarafından bölgesel anestezi ile minimal virüs teması açısından girişimsel kardiyovaskuler cerrahi ameliyatları devam ediyor.

Şehir Hastanesinde  Kardiyovaskuler ameliyatı
Son Güncelleme :

09 Ocak 2022 - 15:19

Yozgat Şehir Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahı Uzmanı Op. Dr. Görkem Yigit tarafından bölgesel anestezi ile minimal virüs teması açısından girişimsel kardiyovaskuler cerrahi ameliyatları devam ediyor.
Kalp ve Damar Cerrahı Uzmanı Op. Dr. Görkem Yiğit konu ile alakalı yaptığı açıklamada; “Covid döneminde en önemli klinik problemlerden biri derin ven trombozudur (DVT). Bacak ve karın içi toplardamarlarında pıhtı ile seyreden bu rahatsızlıkta, bacakta ani gelişen şişlik, ağrı, yürüme güçlüğü ve ısı artışı gelişmektedir. Her yaştan popülasyonu etkileyen bu rahatsızlığın ilaç ve girisimsel-cerrahi yöntemlerle tedavisi mümkündür. Hastanemizde kısa hastane yatış süresiyle derin ven trombozunun tedavisine yönelik girişimsel yöntemler başarıyla uygulanmaktadır. 32 ve 68 yaşındaki iki hastamız da, Covid geçirdikten sonra gelişen, sağ bacakta şişlik, kızarıklık, çap artışı, yürüme güçlüğü ve ağrı şikayetleriyle kalp ve damar cerrahisi polikliniğimize başvurdu. Yapılan tetkikler neticesinde her iki hastamıza da iliofemoral derin ven trombozu (DVT) tanısı koyduk. Karın içi ve bacak toplardamarlarında ciddi tıkanıklıkları mevcuttu. Bölgesel anestezi ile farmakomekanik trombektomi+ kateter aracılı tromboliz işlemlerini uygulayarak, hastalarımızın derin toplardamarlarında tam açıklık sağlayıp servis takibine aldık.”dedi.
Alpaslan Demir

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.