""

Şehir merkezine giren TIR dar yolda ilerlemekte güçlük çekti « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 02:38

Şehir merkezine giren TIR dar yolda ilerlemekte güçlük çekti

Yozgat’ta malzeme boşaltmak için şehir merkezi eski müftlük güzergahını kullanan TIR trafiğin kısa süreli aksamasına sebep olurken, dar yolda refujlerin ve kaldırımların üzerinde güçlükle ilerleyebildi.

Şehir merkezine giren TIR dar  yolda ilerlemekte güçlük çekti
Son Güncelleme :

22 Eylül 2017 - 7:00

Vatandaşlar, TIR’ın kaldırımda ve orta refuju kullanarak ilerlemeye çalışmasını cep telefonları ile görüntüleyerek sosyal hesaplarından paylaştı. Bazı vatandaşlar yolun dar olmasına tepki gösterirken, bazılar ise TIR’ın şehir merkezine girmemesi gerektiğini ifade ettiler.
Hakan Yılmaz, isimli vatandaş yolların daraltılmasından dolayı otomobillerin dahi trafikte zorlandığını belirterek, kamyon ve TIR’ların yola sığmamasının doğal olduğunu söyledi. Yılmaz, “Bu yollar neye göre hangi plan ve projeye göre daraltılıyor. Trafik yoğunluğunu azaltmak ve rahatlatmak, hatalı araç parklarını engellemek için daraltılıyorsa ne kadar başarılı olundu. Özellikle mesai çıkışında Yozgat’ın en işlek caddesi olan Lise Caddesinden itibaren bakın hangi caddelerde trafik akışı düzgün sağlanıyor. Hep sıkıntı, hep sıkıntı. Birde okulların açılmasıyla servis şoförleri dar alanda çocukları okula yetiştireceğim diye nerdeyse kaldırımların üzerinde gidecek. Bu yol daraltma uygulaması bana göre yanlış bir uygulama ve örneğine başka bir ilde rastlamak mümkün değil. PTT önüne yerleştirilen plastik dubalar sosyal medyada alay konusu oldu. Bunu belediye başkanı, yardımcıları, özel kalemi yada ilgili birimleri hiçmi dikkate almıyor. Hangi birim yapıyorsa göz kararı ile bakıyor, ölçme, plan, proje yok şurdan itibaren duba koyun kapatın diyor oldu bitti ile işin hallolduğunu zannediyorlar. İlerde bu yollar tekrar eski haline gelecektir. Her gelen bir öncekinin işini beğenmiyor. Fakat kaybeden şehrimiz oluyor.”diye konuştu.
Yılmaz Aslaner’de TIR gibi ağır tonajlı araçların şehre girmesine belirli saatlerde izin verilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi: “O güzergahda pek çok hırdavatcı, ekmek fırını ve marketler var. Adamlar mecburen tuttukları araçla tek seferde işlerini halletmek istiyor. TIR’la gelen malzemeleri ayrı bir araca koyarak tekrar iş yerine götürmek ayrı bir iş ve ayrı bir masraf demektir. Böyle oluncada maaliyet artar ve buda fiyatların artmasına sebep olur ve bu da esnafların hiçbirinin işine gelmez. Belediyemiz buna bir çözüm bulması gerekir. Yoksa bu şekilde esnafda nakliyeciside sıkıntı çeker.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.