""

Şehit Ailelerine kahvaltılı buluşma « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 14:08

Şehit Ailelerine kahvaltılı buluşma

Yeni kurulmasına rağmen, gönüllerde yer edinen ve birçok gönüllü kazanan Sorgun Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği, şehit ailelerine yönelik düzenlediği “Kahvaltılı Buluşma” programı düzenledi.

Şehit Ailelerine kahvaltılı buluşma
Son Güncelleme :

15 Mayıs 2022 - 17:12

Yeni kurulmasına rağmen, gönüllerde yer edinen ve birçok gönüllü kazanan Sorgun Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği, şehit ailelerine yönelik düzenlediği “Kahvaltılı Buluşma” programı düzenledi.
Sorgun ilçesinde özel bir lokantada düzenlenen kahvaltılı buluşma programına, Sorgun Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Sorgun Belediye Başkanı Erkut Ekinci, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Hakkı Yurtlu, Yozgat Şehit Aileleri Derneği başkanı Gökay Açıkgöz başta olmak üzere, şehit aileleri ve davetliler katıldı.
İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü aynı zamanda da şair ve yazar Hakkı Yurtlu ile özgün müzik ve ilahi sanatçısı Recep Kunduz’un anneler ve şehitler üzerine düeti duygulu anlar yaşattı.
Dernek yönetim kurulu başkanı Pınar Ünal’ın derneğin kuruluş süreci, faaliyetleri hakkında ve gönüllüler ile bağışçılara müteşekkirane açış konuşmasının ardından katılımcılara hitap eden Kaymakam H.İbrahim Kazar, dernek ve vakıf başta olmak üzere STK’ların etkin ve aktif faaliyetlerine değinerek, şehit ailelerine yönelik bu proğramın da bir başka anlam taşıdığını dile getir.
Kahvaltı sonunda, anneler günü nedeniyle anne ve şehitler konulu şiir ve ilahi okumak üzere, şair ve yazar İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Hakkı Yurtlu ile ilahi sanatçısı Recep Kunduz sahneye davet edildi. İl Müdürü Yurtlu, yaptığı kısa konuşmada “ Sizlere okuyacağımız şiirlerle sizleri üzmek, acılarınızı hatırlatmak için değil, anne ve şehitlerimize birer fatiha okumak, okutmaya vesile olmak, bahusus, şehitlerimizin Adn ve Firdevs cennetinde yaşam sürdüklerini hatırlatmak için huzurunuzdayız” diye konuştu. Daha sonra, Yurtlu ve Kunduz, “Ruhun Şad olsun Anam, Şehit Tekgül’üm, Annem hakkını helal et, Şehit tahtında Rabbe gülümser” adlı şiir ve ilahileri karşılıklı olarak seslendirerek, duygulu anlar yaşattılar.
Program, şehit ailelerine günün anısına verilen çiçek takdimiyle sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.