""

Şehitliği ziyaret edip hatim duası yaptılar « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 07:26

Şehitliği ziyaret edip hatim duası yaptılar

Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yozgat Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri ve gönüllü gençler İstanbul’un Fethi’nin 570’inci yıl dönümü nedeniyle Yozgat Şehitliğini ziyaret ettiler.

Şehitliği ziyaret edip hatim duası yaptılar
Son Güncelleme :

29 Mayıs 2023 - 16:53

Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Müdürü Ali Sapmaz, İstanbul Fethi’nin 570. Yıl Dönümü dolayısıyla gençler ile birlikte Şehitlik ziyareti yapıp, hatim duası ettiklerini söyledi. Sapmaz, Dünya tarihinin akışını değiştiren, çağ kapatıp çağ açan; Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olan, Ya İstanbul beni alır Ya ben İstanbullu alırım, kararlıyla gençlere ideol olan, Fatih Sultan Mehmet Han’ın, Fetih ruhunu hatırladıklarını belirtti. Sapmaz, ‘’Günün tüm gelişmiş teknolojilerini kullanarak o zamana kadar onlarca kez kuşatılan İstanbul’un dağlardan Dolmabahçe’den, Kasımpaşa’dan gemilerin halice indirilişinin hayallerini anlattık. İstanbul’u fethetme yolunda gösterilen gayret ve çabaya Allahın aşık olmasından, Fatihin İstanbul’a aşık olmasından, maddi gayretlerden sonra Akşemsedin’in duasıyla Fetih Ruhunun nasıl gerçekleştirildiğinden bahsettik. Ve Yeni Fetih Ruhunun Teknolojide, kültür spor, Sanatta ve ekonomide tam bağımsız bir Türkiye olma yolunda mücadele olduğunu söyledik. Cennet vatan ülkemizin şehit kanları ile sulanmış topraklarını özgürlük adına savunmanın öneminden ve şehitlikten muhabbettik ettik. Gençlerin bunun bilincinde olduğunu İstanbul’un Fethini diri tutma adına Şehitlikte olmaları bunun ispatı olduğunu enerjiden gördük. Çamlıkta Fetih Yürüyüşü, Çevre temizliği, yaptık Gençler ile ikram ortamında sohbet ettik. Gençliğimiz ve geleceğimiz çok kıymetli. Çok değerliler. İyi varsınız ve Gençlik için, Kültürümüz, değerlerimiz ve güçlü Türkiye için’’ dedi. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.