Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sendika özgürlüğüne darbe vuran %2 barajı derhal çekilmelidir

YURT Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Hakan Çeliksoy, sendika seçme özgürlüğüne yüzde 2 barajının darbe vurduğunu belirterek, derhal geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

YURT Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Hakan Çeliksoy, sendika seçme özgürlüğüne

Yurt Sendikaları Konfederasyonu genel Başkanı Hakan Çeliksoy, yaptığı yazılı açıklamada; sendika seçme konusunda getirilen yüzde 2 barajıyla ilgili kendilerinin de çalışma içerisinde olduklarını vurgulayarak, yüzde 2 barajı yanlışlığını devletin üst kademelerine ilettiklerini ifade etti.
Çeliksoy, “Sendika seçme özgürlüğüne darbe vuran yüzde 2 barajı derhal geri çekilmelidir. Yandaş sendikalar ve konfederasyonların hızla artan üye kayıplarının önüne geçmek adına iktidar ve ortağının oyları ile getirilen yüzde 2 üye barajı bir sonuç vermeyecek ve yandaş sendikaların üye kayıpları her geçen gün hızla artacaktır. İktidarın yandaş sendikaların üye sayılarını arttırmak adına kanunda yer alan yüzde 5 üye barajını kaldıranlar bu defa da kanunu kendi çıkarları adına hukuksuz bir şekilde kullanarak sendikalara dayatmışlardır.


Kamu sendikaları ve konfederasyonlarının çabaları sonucu daha önce getirilmeye çalışılan yüzde 1 üye barajının Danıştay tarafından Anayasa’ya aykırı bulunarak yürütmenin durdurulmasına karar verilmişken, iktidarının bu sefer yüzde 2 barajı ile anayasaya aykırı hareket etmesi yasanın gerekçesinde geçen sendikal hayatı güçlendirme amacını yansıtmamaktadır. Söz konusu düzenleme ülkemizdeki demokratik yaşamın ayrılmaz bir parçası olan, sendika seçme özgürlüğüne aykırıdır. Sendikalar arasında yasa eli ile eşitsizlik yaratacak yüzde 2 üye barajı ve tekel sendikacılık yaratma hayalinden derhal vazgeçilmelidir.” ifadelerini kullandı. / Yusuf BAĞCI

Reklamı Geç