""

SENDİKALARI ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL! « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 14:04

SENDİKALARI ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL!

SENDİKALARI ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL!
Son Güncelleme :

26 Ağustos 2017 - 7:00

Hayat pahalılığı hızla devam ediyor, enflasyonu herkes kendine göre indiriyor ya da yükseltiyor.

Bu hususta rakamların fazlaca kıymeti olduğunu düşünüyorum, çünkü konuya kimin nereden hangi mantık üzerinden baktığı sadece tahminden ileri gitmiyor.

Enflasyon sepetinin içinde bugün kaç tane ürün var, kim biliyor, hepimizin bildiği ise, bu sebepte yüzlerce ürün olduğudur.

Dolayısıyla bugün hesabın başındakiler, asgari ücret alan insanın bahsedilen enflasyondan ne kadar etkilenip ya da etkilenmediğini bilip bilmediği dahi tartışmaya açıktır.

Hükümet en son sendika temsilcileri ile bir araya geldiğinde uzunca görüşmelerden sonra bir açıklama yaptı!

Bu açıklamalar üzerine farklı bir açıklamada bulunan Türkiye Kamu-Sen memnun kalmadığını ifade etti.

Fakat Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şube Başkanı ve Memur-Sen Yozgat İl Temsilcisi Kenan Şerefli, kamu çalışanlarının 2016 ve 2017 yıllarını kapsayan sosyal ve mali haklarına ilişkin tekliflerin müzakere edildiği görüşmelerde heyetler arasında mutabakat sağlanan toplu sözleşmenin imzalandığını söyledi.

Memur-Sen Yozgat İl Temsilcisi Kenan Şerefli, 27 Temmuz’da sundukları tekliflerle, 3 Ağustos müzakerelerine başlanan 3’üncü Dönem Toplu Sözleşme sürecini, kamu görevlilerini mutlu edecek kazanımlarla tamamladıklarını vurguladı.

“2016 için 6+5, 2017 için 3+4 zam oranları, enflasyonun kamu görevlilerini değil, kamu görevlilerinin enflasyonu rahat bir şekilde ezmesini sağlamıştır” diyen Şerefli, “3’üncü Dönem Toplu Sözleşmesi, kamu görevlilerine, ailelerine ve milletimize hayırlı ve bereketli olsun. Bu toplu sözleşmenin önemli bir başka yönü, ilk gün 3 kazanımla başlaması ve son gün “mali ve sosyal kazanım paketi” olarak sonuçlanmasıdır” dedi.

Türkiye’nin uzlaşmaya en çok ihtiyacı olduğu dönemde, tekliflerin kazanıma dönüştürecek olan Toplu Sözleşme’ye imza atmalarını en büyük sosyal kazanım olduğunu dile getiren Şerefli, “Bu Toplu Sözleşme, bütçe disiplinini, enflasyon tahminlerini, Merkez Bankası verilerini, Orta Vadeli Mali Plan’da öngörülen memur maaş zammı tahminlerini ezip geçmiştir. Sermayeye, ‘ekonomik teşvik paketleri’ verildi, bu Toplu Sözleşme’de kamu görevlilerine yönelik ‘sosyal teşvik paketi’ olmalı demiştik. İmzaladığımız Toplu Sözleşmeyle, kamu görevlilerine yönelik kapsamlı ve bol kazanımlı ‘sosyal teşvik paketi’ hedefimize ulaşılmıştır” dedi.

Bu Toplu Sözleşme’de kamu görevlisi emeklilerine yönelik özel bir paragraf açıldığını ifade eden Şerefli, emekli kamu görevlilerinin maaşlarına, oransal zamma ilave 100 TL zam yapıldığını açıklayarak, “Bu zammın kaynağını oluşturan Özel Hizmet Tazminatı Yansıtma Oranlarında artış, emekli maaşı yanında emekli ikramiyelerinde de hatırı sayılır düzeyde artış oluşturacaktır. Kamu görevlilerinin büyük bölümünün beklentisi olan 3600 ek göstergeyle elde edilebilecek ilave artış, bu kazanımla hayata geçirilmiştir” diye konuştu.

Ancak Türkiye Kamu-Sen Yozgat İl temsilcisi ve Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Latif Karagöz ise, açıklamasında temel taleplerin hiçbirisinin gerçekleşmediğini belirtti.

Bunları özetle şöyle sıraladı: Döner sermayenin emekliliğe yansıtılması, yıpranma payının hayata geçmesi, tüm sağlık çalışanlarının kadrolu olması ve sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi gibi dört temel talep sağlık çalışanlarının çözülmesini istediği temel konular olduğunu ifade etti.

İmzalanan toplu sözleşmeyi incelediklerinde ise bu bahsettikleri maddelerin hiçbirisinin yer almadığını üzülerek gördüklerini söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.