""

Şenliler: Kudüs bizim namusumuzdur « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 03:48

Şenliler: Kudüs bizim namusumuzdur

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, Kudüs’ün Müslüman-Türk aleminin namusu olduğunu belirterek; “Bana kalırsa bu işgale ilk karşı çıkması olan Hristiyan alemi olması gerekir” dedi.

Şenliler: Kudüs bizim namusumuzdur
Son Güncelleme :

15 Aralık 2017 - 7:00

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, Amerika Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesine tepki gösterdi. Şenliler, yaptığı açıklamada, bazı milletlerin inançlar manzumesinin değerlerinin vazgeçilmezleri olduğunu belirterek; “Kırılma noktaları ve varlık sebepleri vardır. Olmazsa olmazları vardır. İşte bu olmazsa olmazların bir tanesi kırılma sebebi varlık sebebi bizim için ve Müslüman Türk içinde Kudüs’tür” diye konuştu.
“Peygamber efendimizin ilk kıble olarak dönüp namaz kıldığı mübarek yerdir. Hz. Süleyman’dan, Hz. Musa’dan, Hz. Davut’tan gelen peygamberler şehridir” hatırlatmasında bulunan Şenliler, böylesine kıymetli bir mekanın Siyonizm’i din haline getirmiş sapkın Yahudilerin bir mabetleri olamayacağını vurguladı.
Burasının kitabi olarak Allah’a iman eden Hristiyan aleminin de mukaddes bir mekanı olduğunu söyleyen Şenliler, şunları kaydetti;
“Tevrat’a, Hz. Musa’ya inanan Yahudilerin de bir kutsal beldesidir. Velhasıl 3 dinin kutsal beldesi olan yerdir Kudüs. Buranın sapkın mezhebinin anlayışının kışkırtmasıyla ve sapık ideolojik değerlendirmelerle oldubittilerle Siyonizm’in başkenti olarak getirmek isteyen başta Amerika ve İsrail’in bu yaptıkları bütün Hristiyan ve İslam dünyasını karşısına almak ve mukaddes değerlerini çiğnemektir.”
Şenliler; “Kıyıma uğratılmış ve Kudüs müslümansızlaştırılma projesi ile Siyonizm’in başkenti yaptırılmak istenmektedir. Türkiye’nin vermiş olduğu tepki son derece doğru, yerinde ve millete mal olmuş bir tepkidir. Bu anlamda başta Cumhurbaşkanı olmak üzere bu konuda tavır gösteren bütün devlet erkanının BBP olarak desteklediğimizi ve yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
Şenliler, ‘Kudüs bizim vazgeçilmezimiz, olmazsa olmazımızdır derken diğer İslam ülkelerinin de aynı hassasiyeti göstermelerini beklemek bir Müslüman Türk olarak en tabi hakkımızdır. Ne yazık ki, pek çok İslam ülkesinde iktidarda bulunanlar Atatürk’ün söylediği gibi işgalcilerin siyasi emellerine iktidarlarını bağlamışlar, onların iktidarda kalmak uğruna onların siyasi emellerine alet olmak durumunda kalmışlardır. Suudi Arabistan’da yaşanan en son hadiseler Tramp’ın yapmış olduğu operasyonlar nasıl bir ön operasyon olduğunu ortaya çıkarmış durumdadır. Batı bizi bu memlekette bu topraklarda işgalci olarak görmektedir. Muazzez Anadolu toprakları barbarlar tarafından işgal edilmiş olarak bakmaktadırlar. 450 milyon dolar para vererek bir Yahudi’nin fotoğrafını satın alan Suudi prensinin bir tek Filistinlinin gözyaşına, kanına, uğradığı zulme ses çıkartmamış bu aldığı tablo ile sefahat içerisinde yaşamasıyla Filistin’de ıstırap çeken din kardeşlerimizin hakkını hangi terazide tartacağız. Bunlar bu hesabı nasıl verecekler. Biz BBP ve Alperenler olarak Türk Milliyetçiliği davasını, Nizam’ı Alem davasını kendisine ilke edinmiş olan bütün ömrünü bu uğurda harcamış olan Muhsin Yazıcıoğlu’nun yol arkadaşları olarak diyoruz ki, bu dava her türlü siyasi mülahazasının her türlü siyasi parti telakkisinin fevkalade üstünde milli bir davadır.
Var oluş, yok oluş davasıdır. Kudüs bizim namusumuz, şerefimiz, onurumuz ve haysiyetimizdir. Kudüs’ün düşmesi demek Konya’nın düşmesi demektir. Kudüs’ün Siyonizm’in eline geçmesi demek Hatay’ın, Adana’nın, Ankara’nın Siyonizm’in eline geçmesi demektir. Zaten adım adım bu hedefe doğru Siyonistler ilerlemektedirler.”diye konuştu.
KUDÜS HİÇ BİR
ZAMAN SİYASİ
PARTİNİN
MÜCADELESİ DEĞİL, 80 MİLYONUN
MÜCADELESİDİR
Kudüs’ün bir siyasi partini değil 80 milyonun mücadelesi olduğunu vurgulayan Şenliler, “Tel Aviv şehrindeki parlamento binasında İsrail Devletinin parlamento binasının girişinde mermerden bir kaide üzerinde bir harita vardır. O haritanın bir ucu Fırat ve Dicle’nin doğduğu Kızıldağı Sivas’ın, Malatya’nın, Elazığ’ın o civarlarını içine alırken bir ucu da Nil Nehrinin doğduğu Sudan ülkesini içine almaktadır. Sudan’dan, Mısır, Arabistan, Irak, Mezopotamya’dan, Suriye’den ve Anadolu’ya kadar olan bu coğrafyayı İsrail büyük İsrail Devleti diye kendisini ülkü edinmiş, ideal edinmiş ve onun haritasını İsrail parlamento binasının duvarına kazımıştır. Bunu görerek, bilerek ve dahi bu topraklarda 400 seneden fazla Kudüs’ün mihmandarlığını, hizmetkarlığını yapmış millet evlatları olarak biz diyoruz ki, bu mücadele topyekün bir mücadeledir. Hiçbir zaman bir siyasi partinin mücadelesi değildir. 80 milyonun mücadelesidir diyoruz. Bu mücadeleye Balkanlar’dan Kafkaslara kadar, Kırım’dan Kerkük’e kadar bütün Türk İslam coğrafyasının ayağa kalkmasını bekliyoruz. Diyarbakır’da yapılan Kudüs’ü olayları protesto mitingi bizim göğsümüzü kabartmıştır. Oradaki Yahudi oyununun nasıl bozulduğunu da bir kez daha göstermiştir.”şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.