""

Siber Dolandırıcılık operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı « Yeniufuk Gazetesi

7 Temmuz 2024 - 12:24

Siber Dolandırıcılık operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı, internet üzerinden dolandırıcılık olaylarına karşı yürüttüğü başarılı operasyonlara bir yenisini daha ekledi.

Siber Dolandırıcılık operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı
Son Güncelleme :

04 Temmuz 2024 - 18:30

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı’na yapılan ihbarda, Sorgun ilçesinde yaşayan (A.E.) isimli vatandaşın banka hesabından bilgisi dışında parça parça 3.000 Türk Lirasının çekildiği bildirildi.
Olayın ardından Sorgun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele ekipleri harekete geçti.
Yapılan detaylı çalışmalar sonucunda, şüphelinin yanında çoban olarak çalışan (M.E.H.) isimli şahsın internet üzerinden yasadışı yollarla vatandaşların kişisel verilerini ele geçirip, (A.E.)’nin banka kartı bilgilerine ulaşarak hesabından başka bir hesaba para aktardığı tespit edildi.
(M.E.H.) isimli şüpheli şahıs, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konuldu.
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, operasyon sonucunda elde edilen başarının vatandaşların güvenliği ve huzuru için gösterilen kararlılıkla gerçekleştiğini belirtti.
Siber suçlarla mücadele konusunda azimli bir şekilde çalışmaların devam edeceği vurgulandı.
/Mehmet EROL

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.