""

ŞİMDİ YARDIM VE DESTEK ZAMANI… « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 05:05

ŞİMDİ YARDIM VE DESTEK ZAMANI…

ŞİMDİ YARDIM VE DESTEK ZAMANI…
Son Güncelleme :

27 Ocak 2018 - 7:00

Malum mevsim “kış” bu ayda herkesin birbirine az ya da çok ihtiyacı bulunur. Bu yazımızda pek çok kişinin ihtiyaç duyduğu yardımlaşma üzerine atasözlerinden örnekler vererek, sohbet edelim istiyorum. 

* * * *

Şöyle ki, “İyilik eden iyilik bulur” Bir karşılık beklemeden yardım yapan kimse, zamanı geldiğinde iyiliklerinin mükâfatını alırlar.  Örneğin; bir esnaf arkadaşınıza darda olduğu günde yardımcı oldunuz. Zamanı gelir oda sizin sıkıntılı bir gününüzde yardım eder. Hayat böylesi  enstantaneler üzerine kurulmuştur.

* * * *

Yine “Yalnız taş, duvar olmaz” İnsanlar, toplu halde yaşayan bir varlıktır. Bu zorunluluk bir dayanışmayı beraberinde getirir. Nasıl ki tek taşla duvar yapılamazsa, insanlar da tek başlarına tüm işlerinin üstesinden gelemezler. Dolayısıyla diğer insanlarla ilişki kurmak, işbölümü yapmak, iş birliğine geçmek durumundadır.

* * * *

Veya “hayırlı dost, hayırsız akrabadan iyidir” Sıkıntıya düşen kişi, ilk olarak akrabalarından yardım ve iyilik bekler. Fakat bu beklentiler boşa çıkar, kişiye yardım eden dost ve komşularıdır. İşte bunun için hayırlı dost, hayırsız akrabadan daha iyidir.

Komşu komşunun külüne muhtaçtır” Bakınız bu atasözü daha mühim. Kişilerin bazen öyle bir gereksinimi olur ki o an kendi bunu yapamaz bu yüzden en yakınındakine başvurur. Bu bağlamda kişiye en yakın kişi komşularıdır. Bu tamamen karşılıklı bir durumdur. Demek ki birbirlerine en küçük şey için bile muhtaç olan kişiler komşularıdır.

* * * *

Bir başka önemli atasözü ise, “Bir elin nesi var iki elin sesi var” İnsanın gücü kısıtlıdır. Bunun için büyük işlerin üstesinden tek başına gelemez. Bu tür işleri başarabilmek için başkalarının yardımına ihtiyaç duyulabilir. Buna örnek olarak öğrencilerin arkadaşlarıyla ortak yaptığı ödevler verilebilir.

Biran olsun kafamızı kaldırıp etrafımıza baktığımızda dünyanın dört bir yanı ateş çemberinde olduğunu görürüz.  

* * * *

Özellikle Müslüman ülkeler de düşmanlıkların, kan ve gözyaşının daha fazla olduğu dikkatleri çekiyor. Türk ve Türkmen coğrafyasında yaşayan kardeşlerimiz bugün zulüm görmektedir. Teknolojik imkânlardan yoksun bir şekilde vatanlarını düşman işgalinden kurtarmak için mücadele etmeye devam ediyorlar.

Dün Bayır Bucak Türkmenleri zulüm görmekteydi… Bugün Afrin bölgesindeki kardeşlerimiz aynı durumu yaşıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri hem cephe de hem üst düzey görüşmelerle zulümlerin durması için mücadelesini sürdürüyor…

Türk Milleti olarak birlik ve beraberlik için de olmakla birlikte bizi Millet yapan ve başka milletlerden ayıran unsurun yardımlaşma ve dayanışma olduğunu unutmamalıyız.

  • Mevsim itibariyle bazı sağlık problemlerine dikkat çekerek, vatandaşların bu mevsimde daha dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Müdür!
  • İnsanlar kadar doğada yaşayan canlılarında bu aylarda düşünülmesi gerektiğini yaptıkları hizmetle hatırlatan Ekip!
  • İşini yapanla, yapmayan kurumların aynı kategoride değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayan Bürokrat!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.