""

SİYASETTE ÖZELEŞTİRİ ZAMANI « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 15:36

SİYASETTE ÖZELEŞTİRİ ZAMANI

SİYASETTE ÖZELEŞTİRİ ZAMANI
Son Güncelleme :

17 Ağustos 2017 - 7:00

AK Parti kurulalı 16 yıl olmuş…

Ak partinin kurulduğu yıl dünyaya gelen çocuk bugün 16 yaşında.

Yani 2 yıl sonra oy verme yetkisini alacak.

Bu bağlamda bir hatırlatma yapmam gerekirse, 2019 seçimleri daha da önem kazanmaktadır.

Siyasetle uğraşanlar ya da siyaseti takip edenler çok iyi bilirler ki, Partiler için seçimler önemlidir, çünkü en çok oyu alan parti yetkiyi tek başına sahip olur.

Bu anlamda 2002’den bu yana 5 genel seçimden ‘açık ara’ birinci parti olarak çıkan Ak Parti, elinde bulundurduğu yetkiyi sadece oyunun düştüğü ve tek başına iktidar olamadığı tek seçim 7 Haziran 2015’ti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, yeniden AK Parti Genel Başkanı olduğundan beri, 2013’ten başlayan, yani 2015’i merkeze alan bir ‘sorgulama’ yapıyor.

Partisinin güçlenen ve zayıflayan yanlarını tartıyor, tespitlerini ‘uyarıları’ ile ortaya koyuyor; ardından yeni yol haritası ve hedeflerini gösteriyor.

Dolayısıyla siyaset yapan partilerin her zaman mutlaka ulaşmak istedikleri bir hedefi olmalıdır. Hedefi olmayan parti tabir yerindeyse rotası belli olmayan gemi gibidir.

AK Parti kuruluşundan bugüne seçmenle buluştuğu her ortamda (1 Haziran seçimleri hariç) hedefini en net koyan partilerin başında gelmiştir.

Sadece bu yaklaşımı ile geçirdiği bütün seçimlerde birinci parti olmasının yanında tek başına hükümet olma görevini üstlenmiştir.

Dolayısıyla bazı durumlarda kazaya düştüğü vakitlerde yeniden toparlanmasını ve ayağa kalkmasını bilmiştir.

Bu hususta bir örnek vermek gerekirse 7 Haziran seçimleri öncesinde seçmenle yeteri kadar kucaklaşamadığı için ya da daha açık bir ifade ile seçmenle arasındaki iletişimi yeteri kadar kuramadığı için vatandaş, kendinin ne kadar güçlü olduğunu hatırlattı.

Vatandaş, 7 Haziranda tek başına hükümet olma yetkisini elinden aldığı Ak Partiye 1 Kasım seçimlerinde yeniden hükümeti tek başına kurma yetkisi verdi.

Sanıyorum 1 Kasım seçim sonuçları Ak Parti başta olmak üzere bütün partilerin kendini hesaba çekmesi için ve özeleştiri yapması bakımından akılda tutulması gereken bir kriter olmalıdır.

Bugün için son cümle 2019’da yapılacak genel ve yerel seçimleri dikkate aldığımızda Ak Parti İl Başkanı Yozgat’ta kim olacak sorusuna verilecek cevap çok önemlidir.

Bu cevap hem parti açısından hem de Yozgat açısından çok önemlidir. Çünkü Yozgat’ın yeni yatırımlara ihtiyacı olduğunu unutmamak gerekiyor. Dolayısıyla ortada söz sahibi bir STK olmadığı için Yozgat’ın ihtiyaçlarını ancak siyasette hangi taraf güçlüyse O karşılayabilir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.