""

Sizler Bir Olursanız Bizlerde Size Destek Oluruz « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 17:17

Sizler Bir Olursanız Bizlerde Size Destek Oluruz

Sizler Bir Olursanız Bizlerde Size Destek Oluruz
Son Güncelleme :

27 Haziran 2022 - 17:17

Toplumu yakından ilgilendiren olumlu anlamda her ne olursa olsun dert edinmek durumundayız.

Daha önceden de söylediğim gibi tekrar söylemeliyim ki, bugün Yozgat’ta yeniden yapılan düzenlemeler kentin geleceğini şekillendireceği için sessiz kalmak, görmezden gelmek gelecekte ortaya çıkacak sorunların vebalinden pay sahibi olmak demektir.

Dolayısıyla gördüğüm kadarıyla dün olduğu gibi bugün de ve yarında Yozgat’ın birinci önceliği birlik ve beraberlik sorununu çözmek olacaktır.

Yozgat bu hastalıktan kurtulmadıkça sorunların çözülmesi mümkün olmadığı gibi bu şehrin gelişmesi ve kalkınması da mümkün değildir.

Her ne kadar birileri gemisini kurtarmanın çabasını verse de, bunların da zamanla ihtiyaç duyacakları yegâne eksiklik birlik ve beraberlik sorunu olacaktır.

Çünkü gemisini kurtarmak için çaba gösterenler yapmak istediklerini tek başlarına yapamazlar. Bu konuda tarihte yaşanmış birçok olay örneklerle anlatılmaktadır.

Bu yüzden bireysel davrananlara yapmak istediklerine müsaade edecek makamlar, yapılması gerekenlerin birlik ve beraberlik sağlanmadan yapılmasının mümkün olmayacağını şimdi değilse bir süre sonra anlatacaklardır.

Zira Ticarette, Siyasette ya da herhangi bir oluşumda mutlak surette birlik ve beraberlik olmazsa olmaz bir kuraldır.

Bu kuralın doğru şekilde hayata geçmediği sürece ne yapılmak istenirse istensin, tekil çalışmaların kokusu çıkar.

Hazır yeri gelmişken, bir örnek vereyim; dönemin valisi Kemal Yurtnaç, birlik ve beraberlikten söz ederken, bir olun, diri olun, sizler bir olursanız, bizlerde size destek oluruz demiştir.

Bu aslında hepimiz için bir mesajdı. Fakat kaç kişi bu mesajı açıp okudu bilemem ama kimsenin çaktırmadan iş yapmasına gerek yok.

Dolayısıyla buradan şöyle bir sonuç çıkartılabilir. Dayanışma ruhu ile hareket ederek, birlik ve beraberliğini sağlayan toplumlar, giriştikleri her mücadelede sosyal, ekonomik, eğitim gibi her alanda başarıya ulaşmışlardır. Toplumsal dayanışma olmadan, birlik ve beraberlik sağlanmadan atılan adımlar en başta, başarılıymış gibi algılansa da o çemberin içerisinde olması gerekenlerden bir kişi bile dışarıda kalmışsa birlik sağlanamamış demektir.

Birlik ve beraberlik içinde olan toplumlar, karşılaştıkları en zor sorunları dahi kolaylıkla çözerler. Sorunlarını çözen toplumlar ise ilerlemek ve gelişmek için, fikir birliği, gönül birliği ve eylembirliği içerisinde hareket ederek başarıya ulaşırlar. Dünyada birlik ve beraberlik içinde hareket etmeden başarıya ulaşmış ne bir aile ne bir şirket ne bir kurum vardır. Hatta bir devlet bile yoktur.
Toplumsal dayanışma, birlik, beraberlik ve fedakarlık ruhu ile bezenmiş, hoşgörülü, affedici, sevgi ve saygı kurallarını ihlal etmeyen, verdiği sözde duran, kısaca insani değerleri yaşamında uygulayan gençler tarafından sağlanacaktır.
İnsani Değerler konusu da tek bir kişi tarafından tesis edilemez. Herkesin birlikte çalışması gerekir. Değerli şeyler ancak birkaç insanın bir araya gelmesiyle elde edilebilir.

Hülasa birlik ve beraberlik adına ya bugün bir şeyler konuşmak lazım ya da susarak faydalı olmak lazım.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.