""

SMMMO’dan değerlendirme toplantısı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 08:20

SMMMO’dan değerlendirme toplantısı

Yozgat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO), 2021 yıl sonu değerlendirme toplantısı düzenledi.

SMMMO’dan değerlendirme toplantısı
Son Güncelleme :

08 Aralık 2021 - 17:59

Yozgat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO), 2021 yıl sonu değerlendirme toplantısı düzenledi.
SMMMO Başkanı Ahmet Bulut, yaptığı açıklamada her yıl olduğu gibi bu yılda meslektaşları ile değerlendirme toplantısında bir araya geldiklerini söyledi.
Başkan Bulut, güncel vergi mevzuatı yeni çıkacak ve 509 sıra Nolu vergi usul kanunu genel tebliğinde değişiklik hakkında öngören tebliğ taslağı hakkında bilgi alışverişi ve ülkede oluşan ekonomi konularında fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti.
Bulut, “115 bin meslek mensubunun denetim gücü etkin kullanılmıyor. Meslek mensuplarına sorumlulukları ölçüsünde yetkide verilirse kayıt dışılık ile vergi kayıp ve kaçağı konusunda başarılı çalışmalar yapılabilir. Meslektaşlarımızın denetim gücünün henüz ne vergi idaresi ne de SGK idaresi farkında değil. Bu kaynakların israfı demektir. 9 bin müfettiş ile inceleme oranı yüzde 2,32’dir. Ama 100 bin kişilik meslektaşların sahaya çıkartılması, onlara sorumlulukları ölçüsünde denetim yetkisi verilmesi bu ülke için önemli bir kazanım olacaktır.” Haber Merkezi

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.