""

SMMMO’dan Dijital Muhasebe ve Vergide Gündem semineri « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 01:19

SMMMO’dan Dijital Muhasebe ve Vergide Gündem semineri

Yozgat Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ahmet Bulut, meslektaşlarına yönelik, Dijital Muhasebe ve Vergide Gündem başlıkları altında seminerler düzenlemeye devam ettiklerini söyledi.

SMMMO’dan Dijital Muhasebe  ve Vergide Gündem semineri
Son Güncelleme :

10 Şubat 2018 - 7:00

Yozgat Belediyesi Kent Park Kültür Merkezinde düzenlenen Seminere SMMMO Başkanı Ahmet Bulut, TÜRMOB Eğitmeni Nusret Kurdoğlu, muhasebeci ve mali müşavirler katıldı.
Oda Başkanı Bulut, yaptığı açılış konuşmasında bu tür seminerlerin önemli olduğunu belirterek, “Meslektaşlarımıza ‘Muhasebede e-süreç’ başlığı altında Mesleğimiz gereği hızla ayak uydurmak durumundayız. Mesleğimizin gelişiminin ve güçlenmesinin, birliktelikle sağlanacağına inanmamız ve bu yönde hareket etmemiz mesleki gelişimde önemli bir etkendir. Görüşümüz, düşüncemiz, hayata bakış açımız ne olursa olsun bu mesleği yapıyorsak bizleri bir araya getiren ortak paydamız mesleğimizdir. bizler mesleğimize sahip çıktıkça, güçlü, saygın, etkin bir meslek ve meslek örgütüne sahip olacağımıza ve bu güçlü örgütsel yapı içinde sorunlarımıza çözümler bulacağımıza inanıyorum. Bu yapılan seminerin, önümüzdeki süreçte karşılaşacağımız sorunların üstesinden gelmemize fayda ve katkı sunmasını, umuyorum. Malumunuz mesleğimiz aktif bir meslek, çıkan her yeni kanun, tebliğ, yönetmelik ve çıkarsa çıksın illaki ya tamamı ya da kıyısından köşesinden her hangi bir yanından bize dokunuyor. Dolayısıyla bizler de mesleğimiz gereği bu hıza ayak uydurmak ve sürekli canlı kalmak durumundayız. Hayatımıza “e” ler girmeye başladı e- bildirge ile başlayıp e- beyan, e-devlet, e-ticaret, e- defter derken son olarak da karşımıza e defter beyan sistemi, e-serbest meslek makbuzu, e-müstahsil makbuzu, e-irsaliye ve daha birçok “e” artık hayatımızda.”dedi.
Mesleğin devamı için her gün yayınlanan kanun ve yönetmelik ve tebliğleri yakından takip etmek gerektiğini kaydeden Bulut, “Dediğimiz gibi mesleğimizi icra edebilmemiz için her gün yayımlanan kanun, yönetmelik ve tebliğleri yakından takip etmek durumundayız, dolayısıyla mesleki eğitimlerimiz de sürekli olmak durumundadır. Bu günkü seminerimizde ise Defter Beyan Sistemi (Serbest Meslek Kazanç Defteri ile İşletme Defterlerinin geleceği), Muhtasar Aylık Prim Hizmet Bildirgesi Birleşmesi, e-serbest meslek makbuzu, e-müstahsil makbuzu, e-irsaliye ve diğer e-uygulamalar hakkında bilgi verilmekte,Ayrıca, uyumlu mükelleflere sağlanan vergisel avantajlar, nakit sermayede vergi indirimi, izaha davet, Torba Yasa ile gelen değişiklikler, bilirkişilik, uzlaştırmacılık ve arabuluculukta vergilendirme ile yılsonu hatırlatmaları konularında bilgilendirme ve değerlendirmeler yapılmaktadır. Mesleğimizin her geçen gün biraz daha dijital ortamda devam edeceğinden Yozgat SMMMO olarak eğitimlerimiz devam edecektir.Meslektaşlarımıza eğitime katılımından dolayı şahsım ve oda kurulları adına teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.