""

Soba satışları başladı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 07:03

Soba satışları başladı

Havaların soğumasıyla birlikte Yozgat’ta sobaya talep arttı. Kış mevsiminin yaklaşması ve özellikle geceleri havaların soğumasıyla birlikte vatandaşlar, soba, boru, kova gibi ihtiyaçlarını tamamlamaya başladı.

Soba satışları başladı
Son Güncelleme :

09 Ekim 2017 - 7:00

Tol Çarşı’da soba satışı yapan Kadir Sarı, kış mevsiminin yaklaşması ve son günlerde havanın soğumasıyla birlikte satışların hızlandığını söyledi.
Vatandaşın ihtiyacına göre soba veya eksikleri olan boru, kova, ızgara gibi eksiklerini tamamladığını ifade eden Sarı, “Sobaların da çeşidine göre fiyatları var. Kuzineli sobalarımız 250 ile 450 lira arasında değişiyor. Normal yuvarlak sobaların fiyatı 50 ile 300, kovalar 10 ile 20, ızgaralar 6 ile 10, boruların ise 6-7 lira arasında fiyatları değişiyor. Soba satılarımız artık başladı ve bahar mevsimine kadar devam eder.” dedi.
Bülent Üstündağ da, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte sobaya talebin arttığını belirtti.
Kış mevsimi için daha önceden kendilerini hazırladıklarını vurgulayan Üstündağ, “Vatandaşımızın taleplerini karşılıyoruz. Sobası iyi olan vatandaşlar borularını veya kovalarını yeniliyor, ızgara alıyor.
Satışlarımız artmaya başladı, bundan sonra daha da aratacaktır.” diye konuştu.
Üstündüğ, şehir merkezinde doğalgaz bulunmasına rağmen yine de çok sayıda vatandaşın soba kullandığını belirterek, “Yine köyde yaşayan vatandaşlarımızın tamamı ısınmak için soba kullanıyor. Bu sebeple satışlarımız iyi.” ifadelerini kullandı.
Soba borusu alan Ahmet Taştan da geceleri havaların soğuk olduğunu belirterek, “Soba kuracağız, borular eksikti yeni boru aldım.” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.