""

SOKAK HAYVALARINA SICAK YUVA « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 01:40

SOKAK HAYVALARINA SICAK YUVA

SOKAK HAYVALARINA SICAK YUVA
Son Güncelleme :

25 Aralık 2017 - 7:00

Hafta sonu gazetelerin birinci haberiydi…

Öğrencilerden sokak hayvanlarına sıcak yuva

Projenin mimarı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı…

* * * *

Her ne kadar ülke genelinde uygulanması öngörülmüş olsa da Yozgat bu konuda ne kadar hassas ve duyarlı olduğunu bir kez daha gösterdi…

Dolayısıyla mevsim şartları itibariyle havalar hızla soğumasıyla birlikte sokak hayvanları hem barınak, hem yiyecek, hem soğuktan kendilerini koruyacak yer bulmakta zorlanmasınlar diye çocuklarımız tarafından tasarlanan yuvalar park ve bahçelere yerleştirildi.

* * * *

Bakanlık tarafından uygulanan ‘Okul Destek Projesi’ kapsamında öğrenciler Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda hazırladıkları kedi ve kuş yuvalarını boyayıp park ve bahçelere yerleştiren öğrenciler, şimdiye kadar 50 adet kedi ve kuş yuvası yapmışlar ama bu sayıyı artırmayı hedefliyorlar.

* * * *

Buradaki amacın toplumda bir farkındalık oluşturmak olduğunu anlatan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yavuz Hatipoğlu, “Etkinliğimizde sokak kedilerine ve kuşlara yuvalar yaparak çocuklarımızla birlikte boyama etkinliklerini birlikte gerçekleştirdik. Ardından da yuvaları parklara yerleştirme işlemlerini gerçekleştirdik.

* * * *

Çocuklarla fikir alışverişinde bulunduğumuz bu güzel sonuçla toplumda farkındalık oluşturmaya çalışacağız. Umarım bu etkinlik bir örnek olacak. Çocukların hem doğaya hem birbirlerine karşı daha merhametli, olumlu tutumlar içerisinde yetişmelerine katkı sağlamayı amaçladık. Umarım proje uzun vadede desteklenir ve daha da yaygınlaşır ve gelişir. Çocuklarımızla birlikte böyle güzel bir etkinliği yaptığımız için çok sevinçliyiz” dedi.

* * * *
Bu haberden çıkartılacak çok ders olduğunu hatırlatmak isterim… Bilirsiniz Osmanlı Devleti, altı asırlık tarih yolculuğunda, birçok alanda zirve noktasında medeniyete imza atmış, sadece coğrafi sınırlar alanında değil gönüller dünyasında da kıtalara hükmetmişti…

Doğadaki canlılara zarar vermemek için sefere çıkan ordunun geçiş güzergahını değiştirme hassasiyetine sahip ecdadın torunları olarak bugün sokak hayvanlarını düşünerek yapılan çalışmanın öneminden ne kadar bahsetsek azdır.

* * * *

Aynı şekilde ecdat sokak hayvanlarını düşündüğü gibi insanları da düşünmekten geri durmadı… Bilirsiniz “Sadaka taşları” vardı. Gönül kırmadan, şahsiyeti zedelemeden zenginle fakir arasındaki yardımlaşmayı en uygun ve insani şekilde gerçekleştiren bir sistemin sessiz aracıları, deyim yerindeyse dilsiz şahitleridir Sadaka Taşları…

  • Yılbaşından itibaren mükelleflerin yapması gereken bir takım işlemlerle ilgili uyarıda bulunan Oda Başkanı!
  • Öğrencileri evlerinde ziyaret ederek, dini sohbetlerde bulunup, faydalı bilgiler paylaşan Bürokrat!
  • Eğitimde başarı oranının yükseltilmesi için yeni projelerin sağlıklı şekilde eğitime yansıtılmasını sağlayan Müdür!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.