""

Sokak hayvanlarına beslenme kulübesi « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 18:22

Sokak hayvanlarına beslenme kulübesi

Sarıkaya Belediyesi tarafından ilçenin muhtelif yerlerine sokak hayvanları için beslenme kulübeleri yerleştirildi.

Sokak hayvanlarına beslenme kulübesi
Son Güncelleme :

20 Eylül 2021 - 18:36

İlçede sosyal belediyecilik anlamında önemli çalışmalara imza atan Belediye Başkanı Ömer Açıkel, sokak hayvanlarına yönelik uygulamalarıyla da dikkat çekiyor. Belediye tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, Sarıkaya’nın farklı noktalarına kedi ve köpek beslenme kulübeleri yerleştirerek, sokak hayvanlarına soğuk kış günlerinde sığınabilecekleri alanlar oluşturmayı hedefleniyor.


Belediye Başkanı Ömer Açıkel, “Yaradılanı sev Yaradandan ötürü” düsturu ile İlçemizin çeşitli noktalarına sokak hayvanları için yapılan hayvan beslenme kulübeleri yerleştirildi. Sokak hayvanları 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince korunmaktadır. Bu ilgili yasadaki hayvan haklarından biri de sokak hayvanlarının doğal yaşam alanları olan park ve sokaklardaki barınma ihtiyaçlarını karşılamaktır. Bizde belediye olarak bu projeyle bunu gerçekleştirmiş olduk. Bu beslenme evleri kurmamızdaki asıl amacımız, sokak hayvanlarımızın yazın sıcaktan kışın soğuktan korunabilmeleri için birer yuva sağlamak, daha rahat beslenebilmelerine yardımcı olmak, çocuklarımıza hayvan sevgisini daha da fazla aşılayabilmek, vatandaşlarımızın hayvan korkusunu yenmesini sağlayabilmek, vatandaşlarımızın da sokak hayvanlarını besleme ihtiyacını ve alışkanlığı kazanmasını sağlamak ve gelecek nesillerimizin empati duygusunun gelişmesine yardımcı olmaktır.”diye konuştu./ Yusuf BAĞCI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.