""

SORGED EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 23:09

SORGED EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR

SORGED kurulduğu tarihten itibaren gençlere eğitimler düzenlemeye devam ediyor.

SORGED EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR
Son Güncelleme :

22 Kasım 2016 - 7:00

SORGED kurulduğu tarihten itibaren gençlere eğitimler düzenlemeye devam ediyor. Sorgun Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, “Bu faaliyetlerle Yozgat gençliğine yeni vizyon kazandırmaya çalışıyoruz” dedi.
SORGED olarak hazırladıkları çok sayıda uluslar arası projelerle Yozgat gençliğini sınırların ötesine taşıdıklarına işaret eden Uğuz, “ Dünyanın pek çok ülkesine Yozgatlı gençleri çok sayıda aktiviteye dahil eden dernek, aynı şekilde farklı ülkelerden çok sayıda genci Yozgat’a getirmeyi başardı” diye konuştu.
SORGED hakkında kısaca bilgi veren Uğuz, şunları kaydetti;
“ SORGED; gençlerin; sosyal, kültürel, eğitim, sağlık ve spor alanlarında çalışmalar yürütmek, gençlik politikalarının iyileştirilmesinde katkıda bulunmak, gençlik arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, girişimcilik ruhlarını teşvik etmek, bilgi, beceri ve yeterlilik kazanmalarına yardımcı olmak, engelli gençler başta olmak üzere tüm dezavantajlı gençlerin içinde bulundukları topluma uyumlarına katkı sağlamaya yönelik çalışmaları desteklemek amacı ile 28/11/2014 yılında kurulmuştur. 2013 yılından önce Yozgat’ta Gençlik Çalışmaları yok denecek kadar azdı. 2013 yılında Gençlik çalışmaları başlamış olup, bu kapsamda Derneğimiz 9 Projenin Koordinatörlüğünü ve 10 Projenin de ortaklığını yürütmüştür. Yaptığımız bilgilendirme toplantılarıyla Yozgat bölgesinde yaşayan yaklaşık 5 Bin Gence ulaşılmış ve Bin’e yakın Genç bu projelerden yararlanmıştır.”
Uğuz, derneğin ortak olduğu, Avusturya Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen Erasmus+ KA1 Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği Programı kapsamında 06-13 Kasım 2016 tarihleri arasında projeden 4 genç arkadaşımız geri döndü. Projede savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan mültecilerin sorunlarının ele alındığını bildiren Uğuz, “Proje kapsamında mültecilerin yaşadıklarını sorunları daha iyi anlamak için çeşitli atölye çalışmaları ve drama çalışmaları yapıldı” dedi.
Projeye Sorgundan katılan Şeyma Sungur, “Üniversite arkadaşım bir gün beni aradı ve bana Sorgun Gençlik Derneği diye bir dernek olduğunu ve gençleri projeye gönderdiğini söyledi. Ben de : “Yok canıım o bizim Sorgun değildir başka Sorgun’dur.’’ dedim ve gülüştük.
Ama o Sorgun benim doğup büyüdüğüm Yozgat’ın Sorgunuymuş. O günden sonra SORGED’i takip ettim ve bu projeye başvuru yaparak kabul edildim.
Proje kapsamında mülteciler üzerine farklı faaliyetler yaptık. Projeye Münjid adında Iraklı bir arkadaşımız katıldı. Bir mültecinin yaşayabileceği en acı ve zor durumları yaşamıştı. Bunları onun ağzından dinlemek benim için çok başkaydı ve çok etkilendim.
Başka ülkelerden gelen insanların da mülteciler için çaba sarf ettiklerini, onları önemsediklerini görmek beni çok duygulandırdı. Ayrıca yabancı katılımcılar arasında Türk dizisi izleyenler ve Türkçe kelimeler bilenler hatta biraz anlayanlarda vardı.
O zaman ne kadar büyük bir ülke olduğumuzu anladım” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.