""

SORGED’ten eğitim semineri « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 18:58

SORGED’ten eğitim semineri

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Sorgun Gençlik Derneği tarafından yürütülen “Genç Gelişim Genç Değişim” başlıklı proje kapsamında “İş Hayatında Etkili Yazışma Teknikleri Eğitimi” düzenlenecek.

SORGED’ten eğitim semineri
Son Güncelleme :

20 Haziran 2021 - 14:51

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Sorgun Gençlik Derneği tarafından yürütülen “Genç Gelişim Genç Değişim” başlıklı proje kapsamında “İş Hayatında Etkili Yazışma Teknikleri Eğitimi” düzenlenecek.
Proje ile alakıl bilgiler veren Sorgun Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, “Gençlerin kişisel ve kişilerarası becerileri arttırmaya yönelik eğitimler, çalışma ziyaretleri, fuar, çalıştay, kariyer günleri ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Projemiz kapsamında, gençlerin iletişim becerileri, takım çalışması, organizasyon becerileri, problem çözme becerisi, kriz yönetimi, liderlik, analitik düşünce, sosyal girişimcilik gibi bilgi, beceri ve yeterlilikleri gelişecek. Proje faaliyetlerimiz Sorgun Gençlik Merkezi işbirliğinde yürütülmektedir. 12 ay sürecek proje faaliyetlerinden Yozgat bölgesinde ikamet eden, yaklaşık 750 genç yararlanacaktır.
İş ararken kimi zaman İnsan Kaynakları uzmanlarıyla veya işe alım yapacak yöneticilerle iletişime geçiyorsun değil mi?
Cevapsız mesajlar veya e-postalar bazen can sıkıcı olabiliyor. Hatta cevap gelmeyince, “Bari olumlu-olumsuz bir cevap verseniz” diye de içinden geçiriyor olabilirsin. İnsan Kaynakları profesyonelleri kendilerine gelen CV içerikli e-postalara bir cevap verebilir. Direkt geri dönüş yapmıyorsa, “Özgeçmişiniz veri havuzuna kaydedildi. Uygun olmanız durumunda sizinle mutlaka iletişime geçilecektir” içerikli bir otomatik mesaj gönderebilir.
E-posta kendi başına bir iş değil; işlerinizi etkin yönetmek için kullandığınız bir araçtır. O nedenle, gereğinden fazla zamanı e-posta hazırlarken veya okurken geçirmek, gerçek işinizi aksatmanıza yol açar. Araştırmalar, çalışanların iş ortamında mesailerinin ortalama dörtte birini e-posta hazırlarken ya da okurken harcadıklarını gösteriyor. Dünyada günde 200 milyarın üzerinde e-posta gönderiliyor. Harcanan zamanın çok oluşu, çalışanların büyük bölümünün e-postayı etkin kullanmadığını gösteriyor. Bu durum, verimliliği düşüren bir faktör olmasının yanında, iş hayatında hatalı gönderilen e-postalar sebebiyle profesyonel ilişkilerin zarar görmesine sebep oluyor. İş hayatındaki yazışmalarda kullanılan üslup, işlerin sağlıklı ilerleyebilmesi için önemlidir. Kurum içi ve kurum dışı kimliğinizin doğru yansıtılması için İş Hayatında Yazışma Teknikleri eğitimi her çalışan için önemlidir. İş arama süresince ve iş hayatında başarılı olabilmek için doğru iletişim kurmamız gerekir. İş hayatında birçok yazışma çeşidini kullanıyoruz. Kimimiz çoğunu kimimiz azını biliyoruz. Peki hepsini doğru mu biliyoruz? Bu eğitimle beraber iş hayatında hangi pozisyonda olursanız olun sizin için gereken, resmi yazıları, iş yazılarını ve özel yazıları öğrenebileceksiniz. Yazışma teknikleri hakkında bilinen yanlışları ve hataları öğretmek ve bilgi eksikliğini giderme amacını taşımaktadır. Bu eğitim katılımcılara; e-posta ve resmi yazışmalarda yazılı iletişim kurallarında dikkat etmesi gereken noktaları öğreterek iş arama sürecinde başarılı bir görüşme gerçekleştirmeyi öğretecektir. Eğitimde, gençler iş hayatının önemli bir parçası olan kurumsal e-posta ve resmi yazışmalarda etkili ve verimli sonuçlar almayı sağlayacak püf noktaları öğrenecek. Eğitim sonunda, kolay ve pratik yazışma yöntemlerini öğrenecek ve iş yazışmalarındaki profesyonel kalıplara hâkim olacak” ifadelerini kullandı. (Alpaslan Demir)

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.