""

Sorgun TSO’da e-belge dönemi başladı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 21:21

Sorgun TSO’da e-belge dönemi başladı

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından iş dünyasına büyük kolaylık sağlayan 7×24 e-belge sistemi hayata geçirildi.

Sorgun TSO’da e-belge  dönemi başladı
Son Güncelleme :

11 Ekim 2017 - 7:00

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan, e- belge dönemiyle birlikte işlerin daha hızlı ve kolay yapıldığını söyledi. Arslan, “İş dünyasına büyük kolaylık sağlayan 7×24 e-belge sistemi odamızda hayata geçti. Oda üyelerimize kesintisiz hizmet verebilmek amacıyla, Elektronik Belge Dağıtım Sistemi Projesi (EBDS) Sorgun TSO’da hayata geçirildi. EBDS ile e-belge dönemine geçilmesi üyelerimiz için son derece güzel bir projedir. Elle atılan ıslak imza gibi kullanılabildiği için, internette her türlü resmi işlemin, hem zamandan hem de kâğıttan tasarruf edilerek ve elektronik ortamda arşivlenerek yürütülmesine olanak sağlar. Bugüne kadar vermiş olduğumuz hizmetlerimizde; Üyelerimiz kurumumuza gelerek ıslak imzalı belge almakta ve bunları çeşitli kurumlara işlem amacıyla sunmaktaydı. Bu süreçler, kurumumuzun yoğun olduğu dönemlerde üyelerimiz açısından istenmeyen zaman kaybına sebebiyet vermekteydi. 7×24 e-belge projesinde; Oda Kayıt Sureti, Sicil Kayıt Sureti, Faaliyet Belgesi, Ortaklık Durum Belgesi, Ticari İkametgâh Belgelerini, üyelerimize elektronik ortamda, elektronik imzalı olarak verebilmekteyiz. Belgenin güvenliği için belgenin altındaki karekod yardımı ile belgenin doğruluğu tespit edilebilmekte olup ayrıca belge taleplerinin ödemeleri Sanal POS üzerinden kredi kartı ile yapılabilmektedir” diye konuştu.
BİLGİLERİNİZİ GÜNCELLEYİN
Üyelerin İnterner üzerinden bilgilerini güncelleyebileceklerini söyleyen Arslan, “TOBB ve Odamız tarafından sağlanan hizmet odaklı bu proje, odamızın üyelerinin hizmetine açılmıştır. Bu proje tüm üyelerimize hayırlı ve uğurlu olsun. Üyelerimiz, Odamız internet (www.sorguntso.tobb.org.tr) sitesinden bu uygulamaya ait linkten https://ebelge.tobb.org.tr giriş yaparak belgelerini alabilir, https://ebelge.tobb.org.tr/hizliaidatodeme.php adresinden ise aidatlarını ödeyebilirler.
Odamızın Adını, Firmasının vergi numarasını, firmasının oda sicil kayıt numarasını ve Firma yetkili kişisinin T.C. Kimlik Numarasını girerek işleme devam etmekte ve doğrulama işlemi yapabilmektedir. Doğrulanan bu bilgilerden sonra yetkili kişinin Odamız Üyelik sisteminde tanımlı olan cep telefon numarası ve yetkili kişinin e-mail adresini de girerek sisteme kaydı tamamlamaktadır. E-belge ve online aidat ödeme işlemlerden faydalanmak isteyen üyelerimizin bilgilerini güncellemeleri rica olunur” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.