""

Sorgun’da 14 bin küçükbaş hayvana, şap aşısı yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 08:53

Sorgun’da 14 bin küçükbaş hayvana, şap aşısı yapıldı

Sorgun İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından İlçeye bağlı 56 köy ve kasabada 14 Bin küçükbaş hayvanlar kayıt altına alınıp sonbahar şap aşısı yapıldı.

Sorgun’da 14 bin küçükbaş hayvana, şap aşısı yapıldı
Son Güncelleme :

22 Eylül 2021 - 18:40

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayvan sağlığının korunmasına yönelik her yıl sonbahar dönemlerinden uygulanan şap aşısı çalışması önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda devam ediyor.
Yılda iki kez ilkbahar ve sonbahar aylarında Sorgun ilçe genelinde uygulanan aşı çalışmasını bu yılda devam ettirdiklerini vurgulayan Sorgun İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Canbolat “Her yıl düzenli olarak yaptığımız sonbahar şap aşı çalışmamız devam ediyor. Aşılama çalışmaları müdürlüğümüze bağlı hayvan sağlığı ekiplerimiz tarafından büyük bir titizlikle yürütülüyor. Şuanda Sorgun merkez dahil toplam 56 köy ve kasabada, 14 bin küçükbaş hayvana küpe takılıp, veba aşısı yapıldı. Aşı yaptırmayan üreticilerimizin kampanya döneminde hayvanlarına aşı yaptırmaları, aşılamaya gelen sağlık personellerine ise yardımcı olmalarını önemle rica ediyorum”diye konuştu. / Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.