Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sorgun’da Aşıklar Şöleni coşkusu

Sorgun Kitap Günleri etkinlikleri çerçevesinde, Şakir Efendi Şehir Meydanı anlamlı bir kültürel geceye ev sahipliği yaptı. Aşıklar Şöleni adıyla düzenlenen etkinlikte halk ozanları, şairler ve yerel sanatçılar bir araya gelerek katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Sorgun Kitap Günleri etkinlikleri

Anadolu’nun köklü halk edebiyatı geleneğini yaşatan âşıklar, sazları ve sözleriyle meydanı adeta bir açık hava sahnesine çevirdi. Yöreye özgü şiirler ve türkülerle bezenen gece, vatandaşların yoğun ilgisi ve coşkusuyla unutulmaz bir buluşmaya dönüştü.
SÖZ VE SAZIN GECESİ
Memleket sevdasından insan hikâyelerine, toplumsal duygulardan bireysel yaşanmışlıklara kadar birçok temanın işlendiği şiir ve türküler, meydanda yankılandı. Halk ozanları ve şairler, hem geçmişin izlerini hem de bugünün duygularını sazın ve sözün gücüyle dile getirdi.
BAŞKAN EKİNCİ: “KÜLTÜREL HAFIZAMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ”
Program sonunda konuşan Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci, etkinliğe gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Ekinci, şunları kaydetti: “Sorgun’un kültürel derinliğini yansıtan Aşıklar Şöleni, bu toprakların sesi ve sözü olan halk ozanlarımızı hemşehrilerimizle buluşturdu. Şairlerimiz, âşıklarımız bizim hafızamızdır. Türkülerle, şiirlerle sadece gönüllere değil, geçmişimize de dokunuyoruz. Bu tür etkinliklerle hem kültürel değerlerimizi yaşatıyor hem de yeni kuşaklara aktarıyoruz. Yoğun katılım gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”
KİTAP GÜNLERİ DEVAM EDİYOR
Sorgun Kitap Günleri, yazar buluşmaları, imza günleri ve çeşitli edebiyat etkinlikleri ile önümüzdeki günlerde de dolu dolu devam edecek. Etkinlikler, hem yerel kültürü tanıtma hem de edebiyatseverleri bir araya getirme açısından büyük önem taşıyor. / Haber Merkezi

 

Reklamı Geç