""

Sorgun’da ‘Kariyere İlk Adım Projesi’ tanıtıldı « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 14:12

Sorgun’da ‘Kariyere İlk Adım Projesi’ tanıtıldı

Sorgun Gençlik Derneği tarafından hazırlanan İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı PRODES Programı kapsamında finanse edilen “Kariyere İlk Adım” projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Sorgun’da ‘Kariyere İlk  Adım Projesi’ tanıtıldı
Son Güncelleme :

03 Kasım 2017 - 7:00

Sorgun Gençlik merkezinde yapılan projenin tanıtım toplantısında konuşan Sorgun Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, projenin Kasım ayında başlayacağı, Nisan ayında ise sona ereceğini belirterek, 6 ay sürecek olan proje kapsamında gençlere klasik eğitim yöntemlerinin dışında yaygın eğitim metotları verileceğini söyledi.
Amaçlarının ilçede yaşayan 15-29 yaş aralığındaki gençlerin girişimciliğini, istihdamını, liderlik vasıflarını artırmak, gençlerde gönüllülük bilinci oluşturarak sosyal hayata aktif olarak katılımlarını sağlamak olduğunu söyleyen Uğuz,”Gençlerin sosyal ve kişisel gelişimlerini desteklenmek ve toplumsal hayata tam katılımlarını sağlamak, sosyal uyumu güçlendirmek amacıyla gençler arasında dayanışmayı geliştirmek ve hoşgörüyü teşvik etmek, bağımlılığının zararları konusunda gençleri bilinçlendirmektir. Yine gençlerin kendilerine zarar verebilecek tekliflere karşı ‘hayır’ deme yetilerinin geliştirebilmek, gençlerin ufkunu genişleterek özellikle imkanları kısıtlı olan gençlerin öz güvenlerinin gelişmesini sağlamak, akran öğrenimi aracılığıyla yeni kültürler, alışkanlıklar ve yaşam tarzları keşfetmelerine katkı sağlamak olacak.
Projemiz kapsamında 15-29 yaş aralığında yer alan 210 gence eğitimler vereceğiz. Bu kapsamda her eğitime 30 genç katılacak. Eğitimlerin tamamı klasik eğitim yöntemlerinin dışında yaygın eğitim metotları kullanarak yapılacak” dedi.
Eğitimlerin tamamlanmasından sonra İstihdam Politikaları Çalıştayı yapılacağını belirten Uğuz,”Gençlerin en önemli sorunlarından biri istihdam edilebilirlikleridir.
Bölgemizde politika yapıcıları, ilgili kamu kurumlarını, STK yöneticilerini, iş adamlarını ve eğitime katılan tüm gençleri bu çalıştayda buluşturulacak. Çalıştayın amacı Bölgemizde yaşanan genç işsizliğinin nedenlerini ortaya koymak, soruna yönelik uygulanan politikaları tartışmak ve işsizlik sorununu gidermek için hangi istihdam politikalarının daha uygun olacağını belirlemektir” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.