""

Sorgunlu 12 genç Romanya’dan döndü « Yeniufuk Gazetesi

16 Nisan 2024 - 16:36

Sorgunlu 12 genç Romanya’dan döndü

“Share Culture” ve “Skills for Social Entrepreneurship” gençlik değişimleri projeleri kapsamında Romanya’ya giden 12 genç Sorgun’a döndü.

Sorgunlu 12 genç Romanya’dan döndü
Son Güncelleme :

11 Eylül 2017 - 7:00

Sorged Sorgun Gençlik Derneği’nin ortaklığında Ikaros Foundation Romania kurumunun koordinatörlüğünde 6-9 Haziran tarihleri arasında Gelişmiş Planlama Ziyareti ile başlayan ve 20-30 Ağustos tarihleri arasında 6 katılımcı birlikte gerçekleştirilen Erasmus Plus Gençlik Değişimleri programı kapsamında “SHARE CULTURE” projesi tamamlandı.
6 farklı ülkeden 38 katılımcının yer aldığı projede ekolojik tarım, sağlıklı beslenme, geleneksel tarım yöntemleri, yerel gıdaların tüketilmesinin teşvik edilmesi, kültürler arası etkileşim ve yemek kültürleri gibi pek çok başlık etkili bir şekilde işlendiğini belirten Sorged Sorgun Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz,”Yerinde uygulamalar, ziyaretler ve Sinaia Belediyesi’nin desteği ile gerçekleştirilen kültürlerarası festival ile katılımcılar ve yerel halk üzerinde etki yaratan bir proje süreci gerçekleştirildi. Katılımcılar Romanya başta olmak üzere Macaristan, Hırvatistan, İtalya ve Polonya’dan çok değerli dostluklar ve ileriye dönük ortaklıklar kurarak ayrıldı” dedi. Grup lideri Davut Metin ise, “Çok değerli dostluklar ve ileriye dönük ortaklıklar kurarak ayrıldığımız bu projenin bize çok şey kattığını belirtmek isterim. Ayrıca SORGED’in katkı ve destekleriyle ilerlediğimiz bu yolculuğun sonunda ülkemizi ve derneğimizi hakkıyla temsil etmenin gururunu yaşıyor ve bu yolda bize eşlik eden tüm katılımcı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.