""

SORUN BÜYÜK VE TEDBİR HEMEN ALINMALI « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 02:58

SORUN BÜYÜK VE TEDBİR HEMEN ALINMALI

SORUN BÜYÜK VE TEDBİR HEMEN ALINMALI
Son Güncelleme :

21 Nisan 2017 - 17:14

Seçilmiş ya da atanmış, Yozgat’ta her kim nere de makam sahibiyse buradaki sorunların çözümü noktasında birinci derecede sorumlu olduğunu unutmamalıdır.

Zira bugün ülke genelinde eğitimde, ekonomide ve daha başka alanlarda bir takım sorunlar yaşandığını biliyoruz ama Yozgat’ta bir takım sorunlar söz konusu ise, bunda herkes pay sahibidir.

Düşünen, çevreyi gözlemleyen herkes Yozgat’ta saymakla tükenmeyecek kadar sorun tespit edebilir. Ancak bu sorunların kimileri zaman içinde kendi kendini yok ederken, kimileri de acil önlem alınmasını gerektirir.

Bu konuda çok şey konuşup kafa karıştırmak yerine sadece iki önemli sorunu paylaşmak ve çözüm yolu bulmak adına sohbet edelim istedim.

Birincisi; İstihdam alanlarının yetersizliğine bağlı olarak yaşanan işsizlik sorunudur. Bu konuda belirli bir çevre Yozgat’ta işsizlik yok dese de, bu sorunun cevabı İŞ-KUR tarafından mevsimlik olarak alınacak kişiler için Noter huzurunda yapılan çekilişe katılan kişi sayısının ne kadar fazla olduğudur. Zira bu konu yıllardır tartışılmasına karşın somut bir atılmamamsı sorunun çözülmek istenmediğini göstermektedir.

Halbuki bu konuda bakınız vatandaşın somut bir teklifi vardır: referandum sonrası düşüncelerine başvurulan bir hemşerimiz şunları anlatıyor; Yozgat hükümete karşı bir kez daha görevini fazlasıyla yaptı. Başka şehirlere ciddi yatırımlar yapılması karşın hükümet bu illerden beklediği desteği göremezken, beklenen yatırımların ne zaman yapılacağı belli olmayan Yozgat insanı gerekli desteği verdi. Artık Yozgat’ta iş imkânı artmalıdır, bu konuda hükümet bir şeyler yapmak durumundadır. Doğu İllerine anahtar teslimi yaptığı fabrikaların hiç olmazsa birisini de Yozgat’a yapmalıdır.

Bir başka önemli sorun ise, İç İşleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan araştırmalara göre illere gönderilen bilgiler ışığındaki uyuşturucu olayıdır.

Sıralama ile ilgili bir rakam vermeyeceğim ama bu konuda Kurum temsilcilerinin hazır bulunduğu bir toplantı yapıldı. Yozgat’ta uyuşturucu yaşında artış olması dikkat çekerken, İller arasındaki sıralamaya bakıldığında Yozgat’ın durumunun içler acısı olduğu görülmektedir.

Yozgat’ta bulunan bütün Kurum ve kuruluşların bu iki sorun üzerinde ciddi şekilde durmak zorun olduklarını buradan hatırlatmak isterim.

Ayrıca bu konuda ailelere büyük görevler düşmektedir. Sorunun üstesinden gelmek için hep birlikte ve birlik ve beraberlik içinde çalışmak durumundayız

Her iki sorunda tek başına bir ya da birkaç kurumun veya kuruluşun tek başına çözebileceği bir şey değildir. Dolayısıyla İlin Valisi yapılacak çalışmalar arasında bu iki soruna en öncelikli sırayı vermek durumundadır. Yoksa Yozgat’ın adı göstermelik olarak huzur kent olarak kalır, bu iki soruna bağlı olarak huzursuzlukların sayısı her geçen gün artmaya devam eder.

 

 

  • Yozgat’ı katıldığı her platformda ve gittiği her yerde layıkı ile temsil ederek, görevini başarıyla yapan Akademisyen!
  • Referandum sonrası ülke genelinde ve Yozgat’ta güzel şeyler olacağına umutlu olduğunu ifade eden Siyasetçi!
  • Yapılan bir etkinliğe mecburiyet karşısında katıldıklarını, katılım paylarının yüksek olduğunu söyleyen Firma sahibi!

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.