""

Sorunu çözmek dururken, karşı atak yapmak doğru mu? « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 04:16

Sorunu çözmek dururken, karşı atak yapmak doğru mu?

Sorunu çözmek dururken, karşı atak yapmak doğru mu?
Son Güncelleme :

22 Eylül 2018 - 7:00

Bir haksızlık karşısında insanların ya da kamu kurumlarının savunmaya geçmesi son derece doğru ve doğaldır… Çünkü karşıdan gelen atakları ancak karşı tedbirler alarak, durdurması ya da ön alması ile sorun çözülebilir.

Fakat bazen taraflar arasında yaşanılan yanlış anlaşılmalardan da kaynaklı bir takım sorunlar karşısında nasıl davranılacağını bilmemek, kadar kötü bir durum yoktur.

Demem o ki,  bir haksızlık karşısında insanların ya da kamu kurumlarının savunmaya geçmesi ne kadar normal bir durumsa, ortada gerçekten bir sorun olduğunda da savunmaya geçmek yerine sorunu çözmek için adımlar atmak, gerekli tedbirleri almak doğru ve doğaldır.

Mesela Yozgat’ta geçtiğimiz günlerde Sağlık konusunda Türk Sağlık-Sen Yozgat Şube Başkanı Hayati Tuncal bir açıklama yapmıştı…

Bu açıklamada sağlık alanındaki hizmetlerin yetersizliğinden bahsederken, sağlık çalışanlarının bir takım sorunlar yaşadığına dikkat çekti.

Bu açıklamanın belki bir bölümü amacını aşmış olabilir ama bir bölümü ise doğruluk payı yüksek bir açıklama olduğu için gazetelerde geniş bir şekilde yer buldu.

Daha sonra bu açıklama İl Sağlık Müdürlüğü tarafından karşı bir savunma ile bertaraf edilmek istendi…

Burada İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, basın mensuplarını davet ederek, konunun yanlış anlaşıldığını, açıklamanın amacını aştığını verdiği bilgilerle anlattı.

İşte burada Sağlık konusunda gerçekten bir takım alanlarda sorun varsa (!) Ki bende şahsen olduğunu düşünenlerdenim, önemli olan bu sorunların ortak akıl mantığı ile çözümlenmesi gerektiğini düşünmekteyim.

Dolayısıyla burada dikkat edilmesini gereken önemli bir husus söz konusu açıklamaların taraflarına baktığımızda her ikisi de Sağlık kurumlarının temsilcileridir.

Bir taraf Türk Sağlık-Sen Yozgat Şube Başkanlığı bir taraf İl Sağlık Müdürlüğüdür… Zira Sağlık alanında gerçekten bir sorun söz konusu ise, önce bu sorunların kamuoyuna yansımadan tarafların oturup, karşılıklı olarak fikirlerini paylaşmaları gerekmez mi?

Sonuç olarak söz başlarken ifade ettiğim gibi ortada gerçekten bir sorun olduğunda taraftarların savunmaya geçmek yerine sorunu çözmek için adımlar atmak, gerekli tedbirleri almak doğru ve doğaldır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.