""

Sosyal yardım için başvurular Yozgat PTT’den yapılacak « Yeniufuk Gazetesi

8 Eylül 2024 - 03:31

Sosyal yardım için başvurular Yozgat PTT’den yapılacak

Türkiye’de ve Yozgat’ta dar gelirli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan yardım programı kapsamında, Temmuz ayından itibaren PTT aracılığıyla 9 bin TL tutarında nakdi destek ödemesi yapılacak.

Sosyal yardım için başvurular Yozgat PTT’den yapılacak
Son Güncelleme :

17 Temmuz 2024 - 18:21

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşların 15 Temmuz itibarıyla TC kimlik kartlarıyla birlikte en yakın PTT şubesine başvuru yapabilecekleri bildirildi.
Başvuruların kabul edilmesiyle birlikte, 9077 TL tutarındaki ödemelerin Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirileceği ifade edildi.
Özellikle evde bakım maaşı alan vatandaşların da bu dönemde artışlı ödemelerden faydalanacağı açıklandı. Evde bakım maaşı, yüzde 19.31 oranında bir artışla aylık 9077 TL olarak belirlendi. Bu artışla birlikte evde bakım maaşı alanların ödemeleri de 15 Temmuz ile 30 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.
Ziraat Bankası IBAN numarası belirterek hesaplarına maaşlarını alan vatandaşlar hariç, diğer dar gelirli vatandaşların TC kimlik kartlarıyla en yakın PTT şubesine başvurarak ödemelerini alabilecekleri vurgulandı./Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.