""

STK’lara proje karşılığı 40 ile 60 Bin Avro hibe « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 11:17

STK’lara proje karşılığı 40 ile 60 Bin Avro hibe

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından Katılım Öncesi AB Mali Yardım Aracı (IPA-II 2014-2020) Sivil Toplum Alt Sektörü başlığı kapsamında uygulanacak olan “Yerel Sivil Toplum Kuruluşları (STK)” çağrı ilanına çıktı. Proje kapsamında STK’lara 40 ile 60 Bin arasında hibe verileceği belirtildi.

STK’lara proje karşılığı 40 ile 60 Bin Avro hibe
Son Güncelleme :

26 Temmuz 2017 - 7:00

Program kapsamında sivil toplumun etkililiğini artırmak amacıyla STK’ların karar alma ve reform süreçlerine katılımına katkıda bulunmak ve yapılandırılmış bir sivil diyaloğun tesisi için onları desteklemek; STK’ların, savunuculuk, gözlemcilik, politika izleme, iç saydamlık ve hesap verilebilirlik, fon kaynaklarının çeşitlendirilmesini de içeren mali sürdürülebilirliğin sağlanması için stratejiler geliştirilmesi konularında kapasitelerinin artırılması hedeflenmektedir.
Teklif Çağrısının amacının; yerel STK’ların İdari, Savunuculuk ve İletişim becerilerini geliştirerek politika belirleme diyaloglarına daha etkin katılımlarını sağlamak olduğu ifade edildi.
Programın öncelik alanlarının “Yerel STK’ların idari becerilerinin geliştirilmesi, Yerel STK’ların savunuculuk becerilerinin geliştirilmesi, Yerel STK’ların iletişim becerilerinin geliştirilmesi olduğu belirtilirken, başvuruyu; Tüzel kişiliğe sahip, Kar amacı gütmeyen, Kuruluş yeri; bir Avrupa Birliği üye ülkesi veya Türkiye veya IPA Tüzüğü kapsamındaki bir ülke olan, ve Bu teklif çağrısı tarihinden önce (21.06.2017) kurulmuş olan, Yerel sivil toplum kuruluşu (STK) (Türkiye’de dernek ve vakıflar ‘ın yapabileceği ifade edildi.
Proje başvurularının teslimi için son tarihi ise 18 Ağustos 2017 olduğu belirtildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.