""

Sultan Ahmet Meydanı gibi bir projeye karşı çıkan kim! « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 10:22

Sultan Ahmet Meydanı gibi bir projeye karşı çıkan kim!

Sultan Ahmet Meydanı gibi bir projeye karşı çıkan kim!
Son Güncelleme :

21 Haziran 2021 - 17:23

Yozgat’ın adeta adı ile özdeşleşmiş en önemli yerleşim bölgesi hepimizin bildiği üzere Lise Caddesidir. Adını tarihi Yozgat Lisesinden alan bu cadde üzerinde mevsimler değişse de, mimari yapılaşma başta olmak üzere yaşanan yoğunluk her zaman farklıdır.

Lakin garip olan şu ki; cadde üzerinde bulunan kamu binalarından kiminin kendine hayrı kalmamış kimisi de halen atıl vaziyette durmaktadır. Mesela Yozgat Defterdarlığının Vergi Dairesi olarak uzun yıllar kullandığı binanın akıbeti ne olacak, bilinmiyor.

Yine yanı başındaki iki Okul binaları, Otobüs terminali ve Öğretmenevinin olduğu bölge oldukça büyük bir alandan oluşmaktadır.

Bu konuya tekrar dönmek üzere mevzunun hangi sebeple açıldığından kısaca bahsetmek istiyorum.

* * * *

Kaleme aldığım son iki yazımda Ak Parti Yozgat  Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı  Bekir Bozdağ’ın üst üste Yozgat ziyareti kamuoyunda en çok konuşulan konularında başında yer aldı.

İlk ziyaret önceki hafta Ensar Vakfı Şubesinin yeni binasına taşınmasıyla düzenlenen açılış töreni devamında sivil toplum kuruluşlarını ziyaretle sonlandı.

İkinci ziyaret ise, geçen hafta Cuma günü gerçekleşti. Programı iki bölümde tamamlayan Sayın Bozdağ, öğleden önce Gazetecilerle buluşup, Basının sorunlarını dinledi.

Verdiğimiz bilgiler üzerine “Sorunlarınızın takipçisi olacağım, çözmek için bütün gayretimi ortaya koyacağım, hiç şüpheniz olmasın” dedi.

Bozdağ, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran’ı telefon ile arayıp, yerel basına yapılan uygulamanın (!) doğru olmadığını, bunun kendilerine zarar vereceğini, sorunun düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

Cuma namazını Çapanoğlu Büyük Camiinde eda eden Sayın Bozdağ, öğleden sonra çeşitli ziyaretler yaptı.

Dünkü yazımda da bahsettim ama bir kez daha hatırlatmakta fayda olacak. Aksi bir durum söz konusu olmaz ise, bu toplantıları geleneksel hale getireceğiz. Her ay belli bir günde bir araya gelip, Yozgat’ın genel durumunu, yapılan ve yapımı devam eden yatırımları, konuşacağız.

* * * *

Başa dönelim ve gelelim bugünkü sohbetimizin konusuna. Yazımın başlığına kullandığım cümlelerin detaylarına. Sayın Bozdağ ile uzun zaman sonra bir araya gelince haliyle konuşulacak bir hayli fazla konu gündeme geliyor.

Dolayısı ile kendisine bir sorum oldu: Yozgat’ta hizmet amaçlı bazı yatırımlar insan hayatına dokunmaktan uzak kalıyor, şehre fayda yerine zarar verdiği gibi kimi yatırımlarda halen tamamlanmayı bekliyor dedim.

Sayın Bozdağ, cevap olarak yapılanlardan çok yapmak isteyip de yapılamayanlardan bahsetti. Meğer dönemin Belediye Başkanı Yusuf Başer’in zamanında Lise caddesindeki Maliye, Kız Meslek ve Endüstri Meslek Lisesi binaları ile terminal ve Öğretmenevi binalarını kaldırıp, yerine Sultan Ahmet Meydanı tarzında bir sosyal donatı yapmak istemişler, ancak bu hizmete isim vermeden birilerinin karşı çıktığını anlattı.

Garip ama Yozgat adına bir gerçek böylece ortaya çıkmış oldu. Sultan Ahmet Meydanını bütün yönleri ile gözünüzün önüne getirdiğinizde böyle bir projeye kim ya da kimler karşı çıkar. Yozgat’a böyle bir haksızlığı kim etmiş olabilir, vakti zamanı geldiğinde elbette bunlar da yazılacaktır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.