""

Suriyeli sığınmacılarla ilgili toplantı yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 02:59

Suriyeli sığınmacılarla ilgili toplantı yapıldı

Boğazlıyan Kaymakamlığı tarafından ilçede bulunan Suriyeli sığınmacılar için “buluşma toplantısı” düzenlendi.

Suriyeli sığınmacılarla ilgili toplantı yapıldı
Son Güncelleme :

21 Eylül 2017 - 7:00

İlçe Kaymakamı ve Vakıf Başkanı Davut Sinanoğlu, Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İlçe protokolü ve Suriyeli aileler katıldı. Toplantıda Suriyeli aileler sorunlarını ve taleplerini ileterek Kaymakam Sinanoğlu’ndan sıkıntılarının giderilmesini istediler.
Vakıf Başkanı ve İlçe Kaymakamı Davut Sinanoğlu, şunları söyledi: “Suriyeli Sığınmacı vatandaşların kanun ve kurallara uyma noktasında gayret etmelerini istiyorum. Topluma uyum sağlamaları amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde Halk Eğitim Müdürlüğünde “Türkçe Dil Eğitimi” ve “Meslek Edindirme” Kursları düzenleyeceğiz. Aynı zamanda Müftülük aracılıyla her camide Kuran Kursu açıldı. Suriyeli Vatandaşların ikamet ettiği mahalle camisine giderek kurslardan yararlanabileceklerdir.
Eğitim çağına gelmiş Suriyeli Sığınmacılar çocuklarını özellikle okula kayıt ettirmeleri gerekir. Bu çocukları eğitime teşvik etmek amacıyla da taşımalı eğitim ve eğitim yardımı desteğinde bulunacağız.
İlçe merkezinde ikamet eden Suriyeli Sığınmacıların güvenlik konusunda herhangi bir olayla karşı karşıya kaldıklarında Emniyet Müdürlüğüne başvurmalarını, Köy ve Kasabada ikamet edenlerin ise Jandarma Komutanlığına başvurmaları gerektiğini belirten Kaymakam Sinanoğlu, Hastane ve Sağlık ocaklarında tedavi görenlerin ise karşılaştıkları sorunları aşmak amacıyla Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğüne başvurmalarını istedi.
Suriyeli Sığınmacılar, Kamu, kurum ve kuruluşlarının kendileriyle ilgilendiklerini ve toplantıdan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, devlet erkânına ve Boğazlıyan halkına teşekkür ettiler.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.