
Akdağmadeni Belediye Başkanı Uz Dr Nezih Yalçın, ilçe sakinlerinin özellikle yaz aylarında büyük ilgi gösterdiği Kadıpınarı Tabiat Parkında çevre düzenleme çalışmalarına başlanıldığını söyledi.
Belediye Başkanı Nezih Yalçın, yaptığı açıklamada; İlçenin doğal değerlerini koruyarak yaptıkları çevreci ve insan odaklı projelere devam ettiklerini belirtti.
Başkan Yalçın, Vatandaşlarımızın özellikle yaz aylarında ailecek vakit geçirdiği ”Kadıpınarı Tabiat Parkı”nda çevre düzenleme çalışmalarımıza başladık. Amacımız Kadıpınarı’nı daha kullanılabilir ve işlevsel hale getirerek vatandaşlarımızın doğayla iç içe güzel zaman geçirmelerine olanak sağlamaktır. İlk etapta Kadıpınarı Tabiat Parkı yapıldığı günden itibaren atıl durumda olan çürük raporu verilen inşaat halinde kalarak tamamlanamayan görüntü kirliliği ve tehlike arz eden yapıyı alandan kaldırmak olacaktır. Daha sonrasında dar olan yolları genişleterek ulaşımı daha rahat hale getireceğiz. Ana bina etrafında yapılacak çevre düzenlemeleri, aydınlatma çalışmaları ve seyir terası güzel Akdağmadeni manzarasının daha net izlenmesini sağlayacaktır. Vatandaşlarımızdan gelen talepler ve değerlendirmelerimiz sonucunca başlattığımız çevre düzenleme çalışması tamamlandığında ”Kadıpınarı Tabiat Parkı” çok güzel ve kullanışlı bir mekân olacaktır.”diye konuştu.
Alpaslan DEMİR