""

TAKTİK AYNI BEYİN YIKAMAYA DEVAM… « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 12:54

TAKTİK AYNI BEYİN YIKAMAYA DEVAM…

TAKTİK AYNI BEYİN YIKAMAYA DEVAM…
Son Güncelleme :

25 Nisan 2018 - 7:00

“Çamlık Gazetesi sahibi Zafer Özışık, biricik oğlu Furkan’ı Hacı Osman Bacanlı’nın biricik kızı Sabahat ile evlendirdi. Genç çiftlere mutluluklar diliyor, Ailelerine bu mutluluklarının ömür boyu sürmesini temenni ediyorum.

Evvelsi gün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı idi… Bu bayramın hepimizde ayrı bir yeri ve hatırası olduğunu kendimden biliyorum…

Bu konuda çok bilinen ve meşhur bir söz vardır… Bugünün çocukları yarının büyükleri… Mantık aynı mantık…

Taktik aynı, değişen halen bir şey yok, dün nasılsa bugünde aynı şekilde devam ediyor…

Hazır yeri gelmişken, sormak istiyorum!..

Ya hiçbir şey değişmez mi?

* * * *

Dikkat ettiniz mi?

Makamlara temsili oturan çocuklarımız…

Oturdukları koltuklardan hangi talimatları verdiler?

Validen başlayalım; Fatma Temel Turhan Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Ömer Utku Ünal, “Hükümet Konağını Belediyeye tahsis edin” dedi…

Durun daha bitmedi… Küçük Valinin ikinci talimatı da, Valilik yeni binaya taşındıktan sonra burasının da Belediye Makamı olarak tahsis edilmesi oldu.

* * * *

Devam edelim…

Belediye Başkanı makamına oturan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Hidayet Eliaçık, Park ve Bahçeler Müdürünü telefonla arayıp, Aşağı Çatak mahallesindeki belli yerlerin ağaçlandırın talimatı verdi.

Son zamanlar da Yozgat’ta çok ağaç kesildi, bunların yerine yenileri dikilmiş olabilir ama kesilen ağaçların kimisi 20, kimisi 30 yıllık ağaçlar olduğunu unutmamak lazım. 20 ya da 30 yıl önce dikilen ağaçları bugün sizler kestiniz, sizinde bugün diktiklerinizi gün gelir birileri keser.

* * * *

Merkez Ortaokulu Öğrencisi Pembenur Doğan ise, Salih Karacabey’i makamında ziyaret ederek, bir süreliğine Üniversiteye Rektörlük etti. Makam koltuğuna oturduktan sonra Üniversite hakkında bilgi sahibi olan küçük rektör, Karacabey’den Bozok Üniversitesi bünyesinde İngilizce Bölümlerin açılmasını istedi.

Konuyu şöyle kapatalım, bizim zamanımızda bu tür makamlara oturmadan önce Öğretmenlerimiz; “Şöyle davranacaksın, bir soru sorulduğunda şu şekilde cevap vereceksin, bir şey istiyor musunuz? Diye sorulduğunda da şunları söyleyeceksin…” Şunu da söyleyeyim konuyu kapatacağım, yıllar önce kendimiz nasıl ki özgüvensiz yetiştiysek, bugünde yarın büyükleri olacak dediğimiz çocukları talimatlarla özgüvensiz bir şekilde yetiştirmeye devam ediyoruz. Taktik aynı, beyin yıkamaya devam.

 

  • Yaklaşan seçimler öncesi bazı sorunları seçim sonrasına ötelemek maksadıyla gelen vatandaşları hele durun diyen Başkan!
  • Kalkınma ajansının maddi ve manevi olarak gençleri desteklemeye devam ettiğini yaptığı açıklama ile hatırlatan Müdür!
  • Hafta sonu düzenlenen düğün töreni ile çocuklarının ilk defa mürüvvetlerini görerek, farklı bir mutluluk yaşadıklarını anlatan İşadamı!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.