""

Tapu ve Kadastro175 yaşında « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 02:36

Tapu ve Kadastro175 yaşında

Tapu ve Kadastro İl Müdürü İsmail Ertürk, Tapu ve Kadastro müdürlüğünün ülkenin tüm il ve ilçelerinde yılda 15 Milyon işlem hacmi ile 25-30 Milyon vatandaşa hizmet sunan kurumlarının 175 yaşında ve köklü bir kurum olduğunu söyledi.

Tapu ve Kadastro175 yaşında
Son Güncelleme :

20 Mayıs 2022 - 18:12

Tapu ve Kadastro İl Müdürü İsmail Ertürk, Tapu ve Kadastro müdürlüğünün ülkenin tüm il ve ilçelerinde yılda 15 Milyon işlem hacmi ile 25-30 Milyon vatandaşa hizmet sunan kurumlarının 175 yaşında ve köklü bir kurum olduğunu söyledi.
Tapu ve Kadastro İl Müdürü İsmail Ertürk, 175. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle bir açıklama yayınladı.
Ertürk yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “İki asra yakın bir zamandan bu yana mülkiyetin teminatı olan Genel Müdürlüğümüz, 23 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, 973 Tapu Müdürlüğü ve 81 Kadastro Müdürlüğü ile Ülkemizin tüm il ve ilçelerinde yılda 15 milyon civarında işlem hacmi ile 25-30 milyon vatandaşımıza hizmet sunan ve bugün 175. Kuruluş yıl dönümünü kutlayan köklü bir kurumdur. 21 Mayıs 1847 tarihinde Defterhane-i Amire Kalemi adıyla kurulan Genel Müdürlüğümüz 1871’de Defter-i Hakani Nazırlığı ismiyle ve bugün de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adıyla Çevre, Şehirçilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet vermektedir. Taşınmazlara ilişkin mülkiyet bilgilerini devlet güvencesi altında muhafaza etme, güncelleme, taşınmazlara yönelik politikalar belirleme ve yönetme konularında lider Kurum olma vizyonumuzla tam 175 yıldır siz vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Bilgi teknolojilerini en iyi kullanan kurum ödülüne sahip Genel Müdürlüğümüz, Webtapu, Tapu Takas, E-Haciz, E-terkin, Parsel Sorgulama, E-Randevu, Türkiye Tapu, 3 Boyutlu Kadastro, MEGSİS, Yetki Alanı Dışı Tapu İşlemi gibi projelerle vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet sunmak için altyapısını geliştirmeye devam etmektedir. Son olarak İlham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödülüne, Webtapu Sistemi Projesi ile layık görülen Genel Müdürlüğümüz, teknolojik gelişmelerde en önlerde yer alan Devlet Kurumlarından biridir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü olarak tüm imkanlarımızla, hem çalışanlarımızın isteklerini hem de vatandaşımızın işlemlerini en kısa sürede tamamlamaları için yoğun çaba harcamaktayız. Bu yoğunluğun yansıması olarak saniyede ortalama bir işlem gerçekleştiriyoruz. Bu işlemler neticesinde “Türkiye’de 2021 yılında yapılan işlemler ile Devletimize 24 milyar 319 milyon lira harç geliri aktarılmıştır. 2021 yılında fedakarca çalışan mesai arkadaşlarımız sayesinde önemli projeler hayata geçirilmiştir. Bu Projelerimizden bazıları; Tapu Başvuru Sorgulama, Güvenilir Hesap, Sanal Müze, 3B Şehir Modelleri Üretimi ve 3B Kadastro Altlıklarının Oluşturulması Projesi, Değer Bilgi Bankası ve Toplu Değerleme Sistemi, Tek Sistem Tek Koordinat, Tusaga-Aktif (CORS) Projesi, Harita Bilgi Bankası Sistemi, Tarbis Projesi.
Türkiye Tapu (Hizmetin Ortak Noktası); Mekana ve kişiye bağlı kalmadan personelimizin bilgisinden etkin biçimde faydalanarak, minimum zamanda maksimum verimlilikle işlemleriniz gerçekleştirilmektedir. TKGM Kalite Yönetim Sistemi ile TS EN ISO 9001:2015 Kalite Belgesi alarak kamu kurumları içerisinde tüm birimleri ile kalite yönetim sistemine geçen “İlk Yaygın Kamu Kurumu” olma unvanına eriştik. Diğer kurumlarla yapılan bilgi ve belge paylaşımı sayısal ortamda sağlanmakta, raporlama fonksiyonları sayesinde istatistiki bilgilere daha kolay ulaşılmaktadır. Bugün, kuruluşunun 175. Yıl dönümünü kutlayan Tapu ve Kadastro Teşkilatımızın gelişimine ve büyümesine katkı sunan tüm çalışanlarımıza ve halkımıza şükranlarımızı sunarız”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.