""

Tarihi Roma Hamamı’nı gezdiler « Yeniufuk Gazetesi

5 Ekim 2024 - 08:49

Tarihi Roma Hamamı’nı gezdiler

Kaymakam Ahmet Nuri Demir, Sarıkaya Belediye Başkanı Osman Gözan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü personelleri, Sarıkaya’da bulunan 2000 yıllık Tarihi Roma Hamamı’nda gerçekleştirdikleri incelemelerde önemli değerlendirmelerde bulundular.

Tarihi Roma Hamamı’nı gezdiler
Son Güncelleme :

05 Temmuz 2024 - 17:48

Sarıkaya ilçesi, tarihi zenginlikleriyle bilinen bir bölge olup, Roma dönemine ait birçok kültürel mirasa ev sahipliği yaptı. Bu kapsamda, Kaymakam Ahmet Nuri Demir ve Sarıkaya Belediye Başkanı Osman Gözan, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü personelleriyle birlikte Tarihi Roma Hamamı’nda yapılan çalışmaları yakından incelediler. Hamamın restorasyon ve koruma çalışmalarıyla ilgili detaylı bir değerlendirme yapan heyet, buranın kültürel mirasımız açısından önemini vurguladı.
Kaymakam Ahmet Nuri Demir, yapılan incelemeler sonrasında yaptığı açıklamada, Sarıkaya’nın tarihi dokusunun korunması ve bu mirasın gelecek nesillere aktarılması için titizlikle çalıştıklarını belirtti. Belediye Başkanı Osman Gözan ise, Tarihi Roma Hamamı’nda yapılan restorasyon çalışmalarının ilerlemesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti ve hamamın yeniden canlandırılmasıyla bölgenin kültürel turizmine katkı sağlanacağını dile getirdi./Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.