""

TARIM FUARI KİMİN UMURUNDA! « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 19:48

TARIM FUARI KİMİN UMURUNDA!

TARIM FUARI KİMİN UMURUNDA!
Son Güncelleme :

30 Nisan 2018 - 7:00

“Hatırlatma: Yarın AK Partide Milletvekilliği seçimleri öncesinde aday adayı olmak üzere müracaatta bulunan isimler için düzenlenecek temayül yoklaması yapılacak.”

Tarım, Gıda ve Hayvancılık fuarının bu yıl 9’uncusu 26-29 Nisan tarihleri arasında yapıldı…  Aynı gün iki tane e-mail geldi, her ikisinde de 189 firma ve 264 marka ürünün bu fuarda tanıtımı yapılacağı bilgisi geçilmişti…

Bu mesajları okuduktan sonra şöyle dedim: “O çok güzel 189 firma ve 264 markanın bir araya getirmek her babayiğidin harcı değil.

Fakat “kimin umurunda” açılış programına olan ilgiyi ve kurdele kesmek için davete icabet edenler arasında birkaç asıl isim dışında çoğunluğun vekil olduğunu gördükten sonra iletişimsel sıkıntıların ve diyalog noksanlığının devam ettiğini fark ettim.

* * * * *

Hani bir söz vardır… “Eben gitmek istemiyor ama deden zorla götürüyor” Bu sözde olduğu gibi bir firma sahibinden dinlemiştim… “Zorunlu olmasa valla katılmam, ne bir faydasını gördüm, ne de kar ettim.

Bunları bir tarafa bırakalım bu konulara girersek, asıl konuşacaklarımıza zaman kalmaz. Şimdi bu tarım fuarının asıl amacı birilerinin rant elde etmesi için yapılıyorsa bu çok yanlış ama ortada bir emek varsa, insanlar emeklerinin karşılığını elbette almalılar.

* * * * *

Yanlışım varsa düzeltilmesini beklerim bildiğim kadarıyla Tarım fuarının yapılmasının asıl amacı Yozgat’ın Tarım ve Hayvancılık alanında sanayiye dayalı ve üretim yapılabilen bir kent konumuna ulaştırılması ve bu şekilde tanıtılması asıl amaç değil mi?

Peki, burada asıl sorulması gereken soru şu olmalı: 9 yıldır yapılan Tarım, Gıda ve Hayvancılık fuarı bu soruya cevap olmuş mudur?

Hayır?…

* * * * *

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı amacına ulaşmış olsaydı, 26 Nisan günü açılış kurdelesi kesen protokol bu kadar zayıf kalmazdı…

Tarım ve Hayvancılık Fuarı töreninde açılış kurdelesini kesenlerin bulunduğu fotoğraf karesine baktığınızda ne demek istediğimi anlaşılacaktır.

Yine yanlışım varsa düzeltilmesini isterim bildiğim kadarıyla Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı ile ilgili bilgiler verilirken, söze şöyle başlanır… “Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla” konuşma devam eder…

Tuhaf olan nedir biliyor musunuz? 9 yıldır bu Fuar aynı değişen hiçbir şey olmadı… Bir önceki ve geçen yılki fotoğrafı inceledim dikkat çeken hiçbir değişiklik olmadığını fark ettim.

* * * * *

Gönül isterdi ki; 9’uncu Gıda ve Tarım Fuarı, sönük bir törenle açılmamış olsun, birlik ve beraberliği pekiştirsin, Yozgat’ın İlçeleri ile el ele olmasını sağlasın, Siyasetçiler ve Sivil Toplum Örgütleri ile omuz omuza olmaya vesile olan bir etkinlik olarak hatırlansın.

Bunların hiçbirisini görmek mümkün olmadığına göre burada sorulması gereken soru şudur: Peki, O zaman bu Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı ne diye yapılmaya devam ediyor, burada tek dert birilerinin üç beş kuruş kazanması mıdır?

 

  • Başbakan Yardımcısı Bozdağ’ın katıldığı açılış programında aday adayı olarak müracaat ettiğini söylemek için yoğun bir çaba gösteren Siyasetçi!
  • Dün kapanışı yapılan Tarım ve Hayvancılık fuarının protokol tarafından ilgi görmemesine dikkat çeken Oda Başkanı!
  • Temayül yoklaması öncesinde partilileri telefonla arayarak, kendini uzun zaman sonra tanıtma çabası gösteren Siyasetçi!

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.